Старий Олексинець знову палає у неділю та релігійні свята

Старий Олексинець знову палає у неділю та релігійні свята
Серія підпалів в селі на Кременеччині продовжується. Минулого року горіло 10 разів, взимку було спокійно, з весни цього року будівлі знову хтось підпалює. У міліції кажуть, що з нинішньої пожежі вперше мають суттєві сліди злочину

 

Цієї ночі знову підпалили будівлю у с. Старий Олексинець Кременецького району. Це вже четвертий підпал у селі від початку року.

Відео дня
> Маєтки пенсіонерки від вогню цьогоріч потерпають вже вдруге. І якщо 10 днів тому зайнялась господарська будівля на її подвір’ї, сьогодні вночі підпалили хату. Минулої осені бабуся скаржилась нашим журналістам, що мало не згоріла у власній хаті. Тоді вона була однією з 10 постраждалих.  

Бабусю підпалили втретє

  • Пожежа виникла у житловій будівлі вночі на 17 квітня, - повідомили у прес-службі держслужби з надзвичайних ситуацій в області. - Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено віконний блок. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Під час гасіння врятовано дану житлову будівлю та матеріальних цінностей на суму близько 30 тисяч гривень.

Нагадаємо, минулого року в с. Старий Олексинець горіло 10 разів. Востаннє – 20 грудня, у  День міліції. Палій «працював» в основному вночі, у вихідні та великі свята, в т. ч. і релігійні. Правоохоронці цілодобово чергували і протягом довшого часу взагалі не виїжджали з села. Чергування влаштували і сільські чоловіки. Правоохоронці підозрювали у підпалах психічно-хворого чоловіка із сусіднього села. Коли його примусово відправили на лікування, серія підпалів припинилась.

Зима пройшла і палій в Олексинці знову працює.  

  • Раніше горіли в основному господарські будівлі, солому, стодоли і хліви, - розповів сільський голова Володимир Довгополюк. - На Зелені свята минулоріч горіло вперше. Тепер підпалили ще й хату однієї з наших пенсіонерок.

Минулоріч 75-річна Марія Березійчук жалілась журналістам, що більше 2 місяців не спала, бо боялась, що спалять її заживо у хаті. Бабуся тоді стала жертвою палія, адже якраз відпочивала у коморі, яку той підпалив. Якби не син, могла б згоріти заживо.

Жінка щодня молилась і просила Бога, аби припинилась низка пожеж у селі. І сподівалась, що вдруге її не підпалять живцем. Сьогодні вночі палій знову повернувся до її оселі.

По другому колу пішов палій і по іншим господарствам, які вже горіли минулоріч.

Є російські сірники та сліди взуття

Тоді не могли віднайти логіки у діях палія і правоохоронці, які весь час працювали на місці. Кажуть, перевіряли вже всіх підозрілих осіб, раніше засуджених та тих, хто хоча б теоретично міг бути причетним до підпалів, пояснював начальник Почаївського відділення міліції Роман Стрижак. Окрім пошуків зловмисника, намагались захистити людей. Тому в селі постійно чергували правоохоронці.

  • Сьогодні вранці міліція знову була в нас в селі, - каже Володимир Довгополюк. – Приїхали з собакою, все обстежували. Горить знову на тій самій вулиці. І знову у свята та вихідні. Але як раніше палили тільки вночі, тепер і засвітла.

Люди у селі нові підпали сприймають по-різному. Хто змирився та зі страхом чекає, коли загориться і на їхньому подвір’ї. А хто і виходить вночі на патрулювання. Але намагаються робити це непомітно. Однак, правоохоронці не виключають, що палій також може потім ставати зі всіма і гасити пожежі та заступати в патрулювання.  

  • На місці події знайшли 2 пачки сірників, одна з них – російського виробництва, - розповів начальник Кременецького райвідділу міліції Василь Крайник. – Ми обійшли всі магазини – немає таких у продажу в селі. Маємо також відбитки слідів ніг і розмір взуття палія.

Міліція знову заступила на цілодобове патрулювання Олексинців. Найбільше правоохоронців чергуватимуть у Великдень, адже палій любить «працювати» у релігійні свята.

  • На обліку в фельдшерсько-акушерському пункті, який обслуговує 3 села, перебувають 111 осіб з психічними розладами, - каже Василь Крайник. – Не виключаємо, що підпалює будівлі один з них.  

Підпали - категорія злочинів, які дуже важко розслідувати, бо сліди злочину знищує вогонь або вода, якою гасять пожежі, нарікають правоохоронці.

  • Однак, після сьогоднішньої пожежі ми виявили чимало слідів злочину, про які наразі не можу говорити через таємницю слідства, - запевнив Василь Крайник.   

 

Коментар

О. Анатолій ЗІНКЕВИЧ, настоятель Свято-Троїцького духовного центру (УПЦ КП):

– Молитва, підкріплена вірою, творить чудеса. Людям потрібно збиратись всією вулицею, а то і всією сільською громадою і ставати до спільної молитви. Читати два акафіста. Передусім, за примноження любові, щоб Господь надоумив того, хто коїть лихо. Молитися за тих, хто любить, ненавидить і творить напасті: «Прости, Господи, і наверни на дорогу правди та не дай загинути ради нас грішних». Обов’язково потрібно 

Молитись до ікони Пресвятої Богородиці "Неопалима купина". Це не означає, що не потрібно міліції чи інших захисників. Однак, як вірити і молитись, Господь сам знайде зловмисника і припинить ці неподобства. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up