Тернополян «кинули» на солідні суми

Тернополян «кинули» на солідні суми
Жінки повідомили шахраям реквізити банківських карткових розрахунків. У результаті зникло близько 10 тис. грн.

Двоє тернополянок потерпіли від шахраїв, сподіваючись вигідно продати та купити товар з допомогою мережі Інтернет.

  • Надмірна довірливість призвела до втрати значних грошових коштів – потерпілі злегковажили та повідомили реквізити банківських карткових розрахунків, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Запам’ятайте, цього не можна робити ні за яких обставин. Міліціонери неодноразово застерігали від таких шахрайств, але, на жаль, прості схеми обдурювання не зупинилися.

Купувати чи продавати товар за допомогою Інтернету – просто, швидко і зазвичай вигідно. Двоє тернополянок, сподіваючись на вигідні умови купівлі-продажу, подали оголошення. Невдовзі відгукнулись перші клієнти. Вони зателефонували жінкам на мобільний.

  • Шахраям вдалося вивідати конфіденційну інформацію – номери карток та пін-коди, - зауважили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. - З одного рахунку забрали 1660 гривень, з іншого - у п’ять разів більшу суму.

Коли на ваш телефон надійшов дзвінок від покупця, продавця чи представника банку і у вас хочуть дізнатись номер рахунку чи PIN-код доступу до картки, будьте обережні, застерігають правоохоронці. У жодному випадку не повідомляйте свої конфіденційні дані.

Відео дня
l>
  • Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, - застерігає Петро Колісник. - Краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи, адже номери зазначені на кожній картці
  • Довідка

    Як вберегти свої гроші та не стати жертвами шахраїв:

    * Надійно захистіть дані банківських карток.

    * Не залишайте платіжні картки без нагляду та не передавайте третім особам.

    * Нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами.

    * Не зберігайте PIN-код разом із платіжною карткою.

    * Не надавайте особисту інформацію електронною поштою. Жоден банк або сервіс не проситимуть у вас надати пароль доступу.

    * Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці.

    * Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково скористайтесь нею, адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про стан вашого рахунку.

    * У жодному разі не зберігайте усі заощадження на одній банківській картці.

    * Заведіть спеціальну картку для Інтернет-розрахунків.

    * Якщо вас просять повідомити пароль або інші дані картки, одразу повідомляйте працівників міліції.

    За інф. Сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції

     

     

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (4)
    • Anonymous

      і в мене було таке....подала оголошення про продаж дитячої каляски...подзвонила якась пані і каже "я купляю вашу каляску...гроші передам на карточку через годину" через півгодини дзвонить мужик представляється співробітником банку і каже "ви очікуєте перевод на картку але в вас не підключена послуга мобільний банкінг...щоб її підключити потрібно щоб ви сказали деякі дані по карточці" я кажу оооо рідний не на ту попав...мобільний банкінг в мене підключений так що гуляйте аферисти! мужик поставив трубку і більше ні він ні та пані не дзвонили))) це ж як треба не думати головою щоб комусь казати дані з картки.....капєц!
    • Anonymous

      Тут ви не праві. Я оті коди не повідомляв, і картка була завжди при мені. А злодії в якійсь спосіб додають до персональних данних жертви додатковий № телефону, і тоді вже черех нього в режимі онлайн банкінг знімають чи переводять гроші з картки, а вам навіть смс не приходить. А як можно додати № тел. у ваші персональні данні ? Тут провина безпеки банку.
    • Anonymous

      Якщо панянки настільки нерозумні, щоб повідомляти пін коди чи сvv коди стороннім особам, то не вина банку. Постає питання в наявності мозоку в конкретних особ! ІМХО!
    • Anonymous

      Теж таке саме мав рік тому. Злодіів затримали. Тепер суд проходить в Чернівцях. Такі злочини переважно на 99% трапляються з вини приват-банку, тому що в своїй гонитві за прибутком той банк нехтує елементарною безпекою клієнтів.
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up