Ті, хто продавали тернополянок в сексуальне рабство, пішли до суду

Ті, хто продавали тернополянок в сексуальне рабство, пішли до суду
Дев’ятеро жінок завербували через Інтернет. Правоохоронці стверджують - щороку збільшується кількість людей, які стають жертвами продажу. Як правило, це жінки і попадають вони у сексуальну індустрію. Вербувальниками ж стають ті, хто побував в сексуальному рабстві або ж мають до “нічних метеликів” безпосереднє відношення

До суду днями передали справи продавців живим товаром.

Нагадаємо, наприкінці літа, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Тернопільській області, викрили факт торгівлі людьми з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

  • Бізнес на людях організував 31-річний тернополянин спільно з 27-річним жителем Чортківського району, - каже начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Молоді люди шукали та вербували дівчат через мережу Інтернет.

У ході слідства, правоохоронці з’ясували, що лише у липні – серпні цього року зловмисники завербували двох панянок. Та завершити угоду торгівцям не вдалося. Від сексуального рабства молодих жінок врятували правоохоронці.

Відео дня

Ще одну групу затримали міліціонери Тернопільщини спільно з працівниками прикордонного оперативно-розшукового відділення «Ужгород». Зловмисники намагалися власним транспортом переправити сімох жінок за кордон для роботи в сфері інтимних послуг.

  • Усі матеріали за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 149, частиною 2 Кримінального кодексу України - торгівля людьми, - каже Сергій Крета. - Зловмисників затримано.

За словами фахівців відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Тернопільській області, щороку збільшується кількість людей, які стають жертвами продажу. Як правило це жінки і потрапляють вони у сексуальну індустрію.

Як вербують жінок для секс індустрії

  • “Робота дівчатам. За кордоном. Легально. Інтим виключений”. Саме через такі оголошення, стверджують правоохоронці краю, найчастіше вербують жінок у сексуальне рабство. Проте, як показує практика, якраз за такими фразами найчастіше ховається справжня індустрія секс-торівлі.
  • Не виняток і інші замітки, в яких пропонують дівчатам високооплачувані робочі місця за кордоном у якості офіціанток або танцівниць, куховарок та барменів.
  • Вербувальники підшукують молодих жінок, що мають матеріальні труднощі і пропонують їм виїхати на заробітки за кордон, гарантуючи нормальні умови життя. Найпопулярніші фрази у цьому випадку: повернетеся – житимете на відсотки. Заробите не тільки на ліки стареньким батькам, але і накопичите “зелених” дитині на навчання у вузі.
  • Тим, хто мріє вийти заміж, неодмінно пообіцяють знайомство з шейхом, а потім дістають альбом з фотографіями якихось дівчат, які нібито у такий спосіб знайшли заморське щастя. Цей прийом, до речі, психологи називають “апеляцію до авторитету”.

Шахраї уміють вправно маніпулювати людьми і знають, як робити принадні пропозиції, стверджують у відділі боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Вербувальниками, як правило, стають ті, хто побував в сексуальному рабстві або ж мають до “нічних метеликів” безпосереднє відношення.

У чужій країни у дівчат забирають документи і повідомляють, що їх продали, як секс-рабинь. Перший місяць вони, потрапивши в боргове рабство, безкоштовно обслуговують клієнтів, відпрацьовують суму, на яку були оформлені закордонний паспорт і куплені авіаквитки. Проте, замість витрачених 500 доларів, їм виставляють борг до 10000 доларів. І рабині не можуть повернутися додому поки не розрахуються з “господарем”.

  • Дівчат тримають групами в третьосортних готелях під цілодобовою охороною, - розповіли у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції. - Якщо рабиня відмовляється обслуговувати клієнтів, сутенери ламають їй волю: не годують і постійно б’ють.

“Господарі” по причині і без штрафують полонянок, примушують збирати гроші на якийсь невідомий “конверт”, перетворюючи неіснуючий борг на вічну кабалу.

Жінки повертаються з полону на батьківщину страшно заляканими. Одні побоюються, що рано чи пізно про все дізнаються близькі люди і відвернуться від них, інші ж панічно бояться переслідування з боку торговців людьми.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up