У Чорткові взяли у заручники чотирьох людей (оновлено)

У Чорткові взяли у заручники чотирьох людей (оновлено)
Фото з місця події Зоряни Довгань

Чоловіка затримали і наразі з ним проводять слідчі дії. На місці ніхто не постраждав. 

Наразі вирішується питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 147 Кримінального кодексу України - захоплення заручників. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. 

Як вдалось нам дізнатись, конфлікт виник через будівлю, яку придбали два підприємця. Один з них вирішив, що то буде його власністю. Суд сьогодні мав винести рішення в спорі, кому будівля дістанеться.  

Один з чоловіків, не дочекавшись рішення суду, взяв рушницю і поїхав на місце. Це – старе приміщення і там в той час працювали майстри – розбирали стіни. 

Відео дня

Там озброєний чоловік почав всім погрожувати, вигнав з будови усіх, натомість чотирьох людей взяв у заручники. Згодом трьох відпустив, залишивши у заручниках одного. Чоловік вимагав, аби до нього приїхали журналісти.

  • Представники преси прибули, навіть записали з ним інтерв’ю, - повідомив начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Після цього чоловік вистрелив двічі в повітря, а потім віддав рушницю заручнику.

Наразі вирішується питання про внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 147 Кримінального кодексу України - захоплення заручників.

  • Чоловіка затримали і наразі з ним проводять слідчі дії, - повідомив Сергій Крета. – На місці ніхто не постраждав.

Як стало нам відомо, на перемовини з озброєним чоловіком виїжджав і т.в.о. начальника головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 147. Захоплення заручників

1. Захоплення або тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманого, державної або іншої установи, підприємства чи організації, фізичної або службової особи до вчинення чи утримання від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Одного з заручників забрала швидка після пострілів і визвала поліцію,бо їм загрожували зброєю-про тце невідомо? Поцікавтесь в службі 102.
  • Анонім

    А де інтерв'ю того чоловіка???може він знав шо діло пахне жареним,бо там зв'язки чи політики і хотів через пресу звернути увагу на цю справу....а тут все як завжди замняли
  • Анонім

    А де інтерв'ю того чоловіка???може він знав шо діло пахне жареним,бо там зв'язки чи політики і хотів через пресу звернути увагу на цю справу....а тут все як завжди замняли
  • Анонім

    Село і люди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up