Увага! Інтернет-шахраї обдурювють жителів Тернопільщини

Увага! Інтернет-шахраї обдурювють жителів Тернопільщини
Довірливі мешканці Тернопільської області продовжують віддавати власні кошти аферистам.

До райвідділів міліції області надходять заяви від громадян про шахрайства з банківськими картками та під приводом купівлі товару в мережі Інтернет.

Мета у всіх шахраїв одна – вивідати реквізити банківських рахунків та швидко зняти готівку.

Від таких шахрайських дій потерпіла 26-річна жителька Збаразького району. Дівчина на інтернет-сайті «ОLХ» виставила на продаж весільну сукню. Згодом до неї затефонував потенційний покупець.

Відео дня

Чоловік захотів терміново придбати плаття та попросив повідомити реквізити карток продавця для оплати. Дівчина без жодних пересторог назвала номер картки, а вже через декілька хвилин на її телефон надійшло повідомлення про зняття з рахунку більше п’яти тисяч гривень. Номер, з якого телефонував невідомий виявився заблокованим. Потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

Через надмірну довірливість потерпів і 67-річний мешканець Бучача. Той намагався поповнити рахунок телефону через банківську інтернет-систему «Приват 24». Під час проведення операції на комп’ютер чоловіка надійшло повідомлення з таким змістом: «Шановний клієнт, Ви виграли тисячу гривень, для отримання коштів необхідно вказати реквізити картки та оплатити переказ коштів у сумі 5 гривень».

Пенсіонер вказав усі реквізити та перекинув на вказаний номер телефону гроші. Виграшу він так і не отримав, а з власного рахунку зник увесь залишок – триста гривень. Про шахрайство потерпілий повідомив міліціонерам.

Працівники міліції вже вкотре нагадують громадянам ніколи і нікому не розголошувати банківські реквізити своїх карток, бути уважними у спілкуванні зі сторонніми особами.

Купуючи чи продаючи товари в інтернет-магазинах, слід ретельно перевіряти особу, що його продає, звертати увагу на відгуки про роботу продавця та методи оплати.

Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про дії із вашим рахунком.

Якщо ж ви все-таки наважились продати чи купити щось через Інтернет, то для надійності подбайте про окрему банківську картку для розрахунків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Лукіян

    я вже роками продаю-купую товари в інтренеті на аукціоні, на сайтах. при цьому майже всюди склалась так звана етика покупок: покупець платить повну суму, тоді товар відправляється. або платить за доставку - тоді оплата за товар під час отримання його на пошті.

    можу сказати, що сландо OLX дуже стрьомний аукціон. надійнішим є аукро і пром.юа, які захищають контрагентів. сама кілька раз користувалась послугами служби безпеки аукціону, коли виникали підозри щодо деяких продавців (і це були дійсно шахраї.)

    можу порадити підвищити ступінь захисту картки , створити віртуальну картку для оплати в інтернеті, не повідомляти ніякі додаткові дані (дату випучку, код на звороті, залишок коштів на картці), а також повідомляти телефон в інтернеті, не прив"язаний до картки. і не варто спокушатись на "халяву"

    Анонім reply Людмила Лукіян

    До мене також колись із сландо дзвонили шахраї і просили повідомити №картки і дату видачі,я запитала для чого дата видачі сказали так треба, добре що в той момент була вдома, зайшла в приват 24 і онлайн запиталася у працівників чи треба повідомляти такі дані.. Ще перевірила дані дзвонили з Києва ніби з фірми по такій то адресі, подивилася в неті виявилося, жилий будинок, при цьому вони передзвонювали і говорили що фірма така є хоч юридичного адресу не дали. Сказала будуть ще раз дзвонити передам № у міліцію, і більше не дзвонили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up