На Тернопільщині побільшало грабежів та ДТП, а ось хабарників та шахраїв стало менше

На Тернопільщині побільшало грабежів та ДТП, а ось хабарників та шахраїв стало менше

Третина усіх злочинів, які трапились за перше півріччя на Тернопільщині, вже розкриті, розповів начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

Кількість звернень до правоохоронців в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 30%. Із 32 тисяч за перше півріччя 2015 до 42 тисяч цього року. 

 - Це говорить про рівень довіри населення, зокрема, за соцдослідженнями, на Тернопільщині поліції довіряє 69% населення, поки в сусідній Хмельницькій - лише близько 50%, - коментує Олександр Богомол.

За перші півроку в області трапилося сім гучних вбивств, з них розкрили вже два випадки. Із восьми розбійних нападів, в половині випадків вже знайшли винних. До слова, кількість розбоїв зменшилася, адже за минулий рік за перші півроку їх було вже 13.

Відео дня

 - Із 55 випадків хуліганства минулого року до 43 цьогоріч. З 43 до 31 - випадки заволодіння чужим майном, 73% із них вже розкриті, - продовжує пан Богомол. - Зменшилася, в порівнянні з 2015 роком, і кількість випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень: цьогоріч їх сім проти 12 в попередньому році.

А ось кількість грабежів зросла на 42 %: із 56 до 80 випадків. Зросла і кількість квартирних крадіжок. Торік за перше півріччя їх було 132, цього року вже 176.

 - Зросла і кількість розслідувань після ДТП, - каже Олександр Богомол. - 115 випадків проти 89. Це пов'язано з тим, що тепер учасники ДТП викликають патрульних навіть якщо аварія завершилася синцями, і по кожній справі відкривають кримінальне провадження.

Однак 132 із 409 злочинів за перше півріччя вже розкриті, підсумував начальник Нацполіції області.

Крім того, вже викрили шістьох корупціонерів.

Загалом, показник розкриття злочинів в Тернопільській області становить 32,4%. Цей показник - другий за успішністю по Україні, де середній показник - лише 19,7%.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    хабарників, як було так і залишилось,а ДТП пабільшало і грабежів теж, де ви ту статистику берете ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up