В Тернополі затримали колишнього судимого, який нападав і грабував жінок

В Тернополі затримали колишнього судимого, який нападав і грабував жінок
Київ, Хмельницький, Тернопіль, Жмеринка – перелік міст, де встиг наслідити за дев’ять місяців перебування на волі 35- річний тернополянин.

Правоохоронці ретельно працювали над розкриттям пограбувань, від яких потерпали тернополянки. Грабував тільки жінок та тільки в темну пору, щоб залишатися непомітним. Злодій збивав жертву з ніг та забирав сумку. Коли зловмисника затримали, з’ясувалося, що  не лише пограбування і не лише в Тернополі  чинив рецидивіст. На совісті раніше судимого чоловіка кілька десятків інших майнових злочинів.

Підозрюваний 11 років свого життя провів за гратами. Вперше був судимий як учасник організованої злочинної групи, що чинила квартирні крадіжки. 6 років колонії так і не змінили чоловіка. Наступного разу за збут наркотичних речовин та пограбування  отримав 5-річний термін. У березні цього року звільнився - і знову взявся за своє. Лише у Тернополі зловмисник вчинив  шість пограбувань та п’ять квартирних крадіжок.
 
До вчинення квартирних крадіжок теж підходив нестандартно. Обирав помешкання на першому поверсі, відстежував графік господарів і, переконавшись, що останніх подовгу не буває вдома, брався за чорну справу. Вночі розбивав шибу  поблизу ручки, відчиняв вікно і за декілька хвилин виносив усе цінне.
 
Крадене та награбоване, а це переважно мобільні телефони,  золоті  прикраси, дрібна побутова техніка здавав до ломбарду. Для цього використовував не тільки власний паспорт, а й документ співжительки. 
 
У ході відпрацювання стало відомо, що тернополянин постійний клієнт ломбардів Києва, Хмельницького та Жмеринки. Туди зносив речі, крадені та награбовані у місцевих жителів. Сьогодні  оперативні заходи щодо діяльності зловмисника проводять хмельницькі поліцейські. Чимало запитань до нього мають столичні правоохоронці та оперативники Вінниччини.
 
У Тернополі щодо підозрюваного розпочато кримінальне провадження за частинною третьою статті 185 та частиною другою статті 186 ККУ, повідомив Сектор комунікації
Головного управління Національної поліції в Тернопільській  області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачать з різних мікрорайонів міста. «20 хвилин» дізнаються подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up