Викладач-депутат попався під час одержання 1000$ хабара

Викладач-депутат попався під час одержання 1000$ хабара
Доцент вищого навчального закладу, який є депутатом Тернопільської міської ради, одержав від тернополянки 1000$ хабара за допомогу у працевлаштуванні її на посаду лікаря в одному з медичних закладів. Все вказує на те, що це Роман Ляхович з "Народного контролю".

1 лютого 2016 року викладача викрито працівниками прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції України в області.

Депутат міськради також являється головою постійно діючої комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства та доцентом кафедри медицини одного з вишів.
За сприяння у працевлаштуванні на посаду лікаря 58-річний посадовець вимагав від жінки "винагороду".

Депутата-викладача затримали в службовому кабінеті під час отримання хабара. У "здирника" працівники поліції вилучили 1 тисячу доларів США "подяки", отриманої від місцевої мешканки. За дане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна, повідомили в департаменті захисту економіки Національної поліції України.
Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).
На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження.
Вирішується питання щодо повідомлення освітянину підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Відео дня

З числа депутатів Тернопільської міської ради є лише один викладач, що має стосунок до медицини - Роман Ляхович із "Народного контролю". За інформацією із власних джерел, вищевказаний інцидент стосується саме цього депутата.

Ми спробували зв'язатись із паном Ляховичем, однак він не бере слухавки.

Михайло Корда, ректор вузу, у якому працює пан Ляхович, від будь-яких коментарів відмовляється.

Однак ситуацію прояснив Степан Барна - голова ТОДА:
 

Увага! Тільки, на хабарі взяли депутата Тернопільської міської ради, члена фракції "Народний контроль". Вимагав одну тис. дол за влаштування на роботу в медичний заклад. Продовження буде!!!

Опубліковано Степан Барна | Stepan Barna 1 лютого 2016 р.

Володимир Бліхар, голова фракції «Народний контроль» у Тернопільській міській раді прокоментував ситуацію для "20 хвилин": 
" Ми тільки що самі почули таку інформацію і вражені. Якщо це правда, і ніяк не підстава, то однозначно, що депутатом він не буде. Він не є членом нашої партії, а йшов депутатом по округу від нашої політичної сили і, до речі, мав другий чи третій показник по довірі на окрузі…Тому я реально шокований. Адже ще й всіляко допоміг йому, щоб він став головою медичної комісії. Тому мені дивно, доцент бере хабарі? Щоправда, я не розумію, кого і куди простий працівник медуніверситету міг працевлаштовувати?
Однак, вважаю, що і говорити в цьому контексті загалом про «Народний контроль» щось погане неправильно. Бо в кожній партії є люди, до яких ми в голову залізти не можемо. Якщо це не підстава, бо всіляке в житті буває, то однозначно, що він не буде депутатом. І принципово зробимо все можливе, щоб слідство відбувалось прозоро."

А ось і практично аналогічна офіційна позиція "Народного контролю":

 

ЗАЯВА ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ГРОМАДСЬКИЙ РУХ «НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ»У зв’язку із поширеною...

Опубліковано Народний Контроль Тернопіль 1 лютого 2016 р.

 

Ми і далі слідкуватимемо за ситуацією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • a17

    як взяв гроші,то яка підстава?! що йому в кишеню запхали як лікарям пхаюють. Всі хапуги там!
  • Анонім

    Бляхар-старший підняв бабла на відкатах у фармнагляді, синуля завдяки цим грошам став бізнесменом, а тепер ще й у владу лізе, мером хоче стати... Куди світ котиться? Жінка Бляхаря-молодшого у соц мережах либиться як майська роза, бо все у шоколаді. Всі вищеназвані юдеї мають на совісті подорожчання ліків (подумайте логічно). Ой, помилка, совісті у них немає і ніколи не було...
  • Анонім

    Смердиииить, ой як смердить!
  • Анонім

    Ця партія "Народний контроль" в Тернополі повністю дискредитована депутатами,такими болєщуками і всіма тими хто туди "заліз".Під девізом куди не-будь,а би пройти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up