Викрадену "швидку" у Тернополі переслідували, як у блокбастері

Викрадену "швидку" у Тернополі переслідували, як у блокбастері
Декілька машин переслідували водія напідпитку, який викрав карету швидкої допомоги на вул. Володимира Великого, 4, що на "Алясці". Учасником переслідування та очевидцем подій був читач 20minut.ua тернополянин Віталій Смолюк.

Все сталося 13 травня близько 23.00, розповів він. Саме тоді Віталій повертався додому і побачив жінку у формі медика "швидкої", яка просить допомоги і кричить. 

"Я обернувшись, побачив неадекватного бугая, який розмахував бітою по людях і кричав, що всіх повбиває, - написав Віталій у редакцію 20minut.ua. - Працівники швидкої втекли від ненормального, а той, сівши в карету швидкої, завів машину і почав їхати... Я побіг за ним, але машина виявилась швидшою... Потім, зупинивши машину і пояснивши, що сталося, ми з людьми поїхали за тою машиною... Неадекват їхав в сторону "шостого магазину". Біля вул. Збаразької врізався в бордюр і пробивши колесо, поїхав далі... Повернувши на міст на Білу продовжував рух... "

Читайте також: На "Алясці" - бійка зі стріляниною

Віталій Смолюк розповів журналістові 20minut.ua, що через цю критичну ситуацію намагався зупинити попутні машини та догнати неадекватного водія. Проте декілька машин проїхали мимо, врешті зупинився один водій, який зрозумівши все, погодився їхати за швидкою.

- По дорозі я зателефонував знайомому-автомайданівцю, той викликав ДАІ, а сам взяв таксі і теж поїхав переслідувати швидку, - каже Віталій. - Також приїхали дві машини ДАІ, та на вимогу зупинитися водій не реагував.

Відео дня

- Врешті, підрізавши швидку, мій знайомий-автомайданівець  на ходу застрибнув в машину і зупинив п'яного, - каже Віталій. – І, до речі, тут вийшла просто комічна ситуація! Мій знайомий живе по сусідству з крадієм швидкої. І коли той побачив його у салоні, сказав:" О, Ігорко, здоров! "

Далі приїхала міліція, викрадача машини затримали , почали з'ясовувати обставини, додає Віталій. Пошкоджене колесо у швидкій довелося замінити. 

Як виявилося, 13  травня о 22.30 "швидка" приїжджала до матері вищезгаданого крадія машини. Оскільки у неї виник конфлікт з сином і вона хотіла, щоб його госпіталізували у психоневрологічну лікарню.

- Карета швидкої приїхала за вказаною адресою і припаркувалася біля під’їзду, -  каже начальник сектору зв'язків із громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - В цей момент з будинку вибіг чоловік, тримаючи в обох руках щось схоже на ніжки від столу. Він був незадоволений тим, що його хочуть забрати, почав погрожувати лікарям та шоферу і відігнав усіх від автомобіля. Тікаючи, водій швидкої залишив ключі в замку запалювання. Цим скористався дебошир – сів в службовий транспорт, ввімкнув аварійну сигналізацію та поїхав.

Зарає затриманий дає покази та проходитиме медобстеження в психоневрологічній лікарні, додає пан Крета. Цей чоловік сказав, що йому потрібна була машина, щоб під’їхати в Білу та забрати деякі запчастини. Тому він скористався швидкою.

Дану подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1. ст. 289 "Кримінального кодексу України" – незаконне заволодіння транспортним засобом. Триває розслідування. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Екіпаж Віталія Ігора і воділи Олексія))
  • Анонім

    Хотілось б щоб автор даної статті звернувся із листом до начальника УДАІ в Тернопільській області..І щоб той конкретно сказав який екіпаж ЗЛОВИЙ цього злочинця!!!!!!

    Мені за Ігорка Бабія обідно..хлопець зробив - а ви його славу на плечі дайців перекладаєте...якось навіть так не гарно (це звернувся до представників ДаЇ).
  • Анонім

    http://dosie102.te.ua/2015/05/14/u-ternopoli-vykraly-avtomobil-shvydkoji-dopomohy/#comment-219  



    ТА ПРо ШО ВИ ГОВОРИТЕ МЕНТИ ДАЛЬШЕ ПРИКРИВАЮТЬ СЕБЕ І ВИГОРОДЖУЮТЬ ПОБОЯВШИСЬ СКАЗАТИ ШО ЗРОБИЛИ ВСЕ ПРОСТІ ГРОМАДЯНИ А НЕ ВОНИ ... ЗІ СТОРІНКИ ВСЕ СТИРАЮТЬ І СТАТТЯ ЗОВСІМ НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ!!!
  • Хімочка Сергій

    ну що пан джус, де обіцяні вами вже не один рік засоби особистого захисту????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up