За наркобізнес загрожує до 12 років тюрми

За наркобізнес загрожує до 12 років тюрми
З початку року на Тернопільщині викрили 30 наркозбувачів. Під посиленою увагою міліції лікарні, аптеки та підприємства, які мають ліцензію на прекурсори

На Тернопільщині зросла кількість злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Цьогоріч правоохоронці викрили  понад 30 осіб, які займалися збутом наркотичних засобів.

  • Міліціонери припинили діяльність злочинної групи, яка впродовж року збувала наркотики, - повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч. - Протиправним займалися четверо тернополян 1986-1987 років народження.

Під час обшуків у молодиків вилучили амфетамін, марихуану, канабіс, пристрій для куріння та кошти, отримані від продажу наркотиків. На даний час досудове розслідування кримінального провадження завершено та направлено до суду. За такий бізнес чоловікам, згідно санкції статті, яку їм інкримінують, може загрожувати від 8 до 12 років.

Відео дня

За чотири місяці оперативники  виявили та ліквідували 5 наркопритонів на території області.

Під контролем правоохоронців обіг наркотичних засобів і психотропних речовин у закладах охорони здоров'я. Для цього кожного року в області проводиться спецоперація «Батискаф». Під посиленою увагою опиняються не лише лікарні, а й аптеки, підприємства, які мають ліцензію на прекурсори. Міліція перевіряє, як зберігають небезпечні речовини та чи не було незаконного витоку підконтрольних лікарських засобів.

– Під час цьогорічної операції, яка тривала з 23 березня по 23 квітня, виявлено 18 правопорушень. Найбільше порушень зафіксували у Тернополі, оскільки тут зосереджено багато медичних закладів та підприємств, – розповів Володимир Строїч.

У період з травня до вересня правоохоронці традиційно проводять операції щодо виявлення незаконних посівів нарковмісних речовин. Тому нагадують та застерігають, що за вирощування маку та конопель передбачена кримінальна відповідальність. 

Правоохоронці просять повідомляти жителів області про випадки зберігання та поширення наркотичних речовин за номерами телефонів у Тернополі: 27-17-27, 27-12-29. Анонімність гарантується.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    за алкогольний бізнес з грати, за рекламу алкоголю штраф і конфіскацію майна за алкогольне спяніння виправні роботи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up