За неправдиву заяву про зґвалтування мама з донькою не відповідатимуть

За неправдиву заяву про зґвалтування мама з донькою не відповідатимуть
Міліціонерів виправдали, а кримінальне провадження, порушене проти них за зґвалтування неповнолітньої закрили. Про це повідомив під час прес-конференції 21 жовтня начальник слідчого управління обласної міліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, що заяву про зґвалтування 15-річної дівчини трьома працівниками Борщівського райвідділу міліції подала до правоохоронців її мама наприкінці червня цього року.

- Прокуратура області закрила цю справу минулого тижня, – розповів пан Богомол. – Під час розслідування були проведені експертизи ДНК, і всі вони спростували факт будь-якого сексуального контакту між міліціонерами райвідділу та постраждалою.
Начальник обласної міліції Василь Облещук вважає, що це була спроба створити на Тернопіллі Врадіївку №2 та очорнити місцевих міліціонерів. Він дякує громаді Борщівського району, яка вирішила дочекатися результатів слідства. 


- Ви знаєте, скільки здоров’я, скільки нервів пішло на те, щоб виправдати тернопільську міліцію. Щоб довести, що таке явище - нехарактерне для нашої міліції. Тут люди - побожні, сумлінні, патріоти, - каже пан Облещук. - Хтось хотів очорнити тернопільську міліцію. Адже у справу хотіли втягнути і сусідні області, з Києва приїжджали, політичні сили хотіли залучити. Але громада визначилась, проявила витримку і сказала: "Нехай слідство прийме об’єктивне рішення, і ми тоді будемо судити". А так ми могли б мати Врадіївку №2. 
Втім ані мама, ні дівчина найшвидше не нестимуть відповідальності за свої заяви. Адже кримінальна відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень або неправдиве повідомлення про вчинення злочину наступає із 16 років. Тому дівчині вона не загрожує, пояснив Олександр Богомол.  Щодо матері, то притягнути її до відповідальності теж буде важко, оскільки у заяві вона все описала зі слів доньки. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    обов"язково мама буде відповідати,нехай і не на цьому світі....шкода, що в нашій державі ще є такі черстві і безсоромні люди, а ми хочемо в Європу? з ким? треба подібне наказувати, бо інакше будуть наступні жертви....
  • Roman

    ну якщо відповідальність за неправдиві свідчення непередбачена до настання повноліття, то нічого не заважає судити матусю за розбещення неповнолітньої (котра своїми діями чи бездіяльністю призвела до цього) позбавити батьківських прав, а доцю в притулок.
  • Бандерівка

    шо доця...шо мамаша! міліція не свята канєшно але я не вірила в це з самого початку! доці треба дати підсрачників щоб не шлялася де попало і з ким попало і мамі всипати щоб пильнувала і виховувала як треба!!!!!!
  • Anonymous

    Дуже мило... Тобто, за те, що комусь з"їлося кілька років життя, ніхто не відповість?

    Не горю любов"ю до нашої міліції, але за такі речі треба бити по сраці. Чи повнолітніх, неповнолітніх.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up