Здали авто сусіда на брухт, а документи спалили

Здали авто сусіда на брухт, а документи спалили
1 700 грн четверо хлопців вторгували у пункті прийому металобрухту за викрадені у сусіда «Жигулі». Перед тим ще й добре «почистили» авто – забрали рибальські снасті, домкрат, запаску, словом, усе більш-менш цінне, що власник зберігав у багажнику

Четверо парубків, двоє з яких неповнолітні, здали «Жигулі» сусіда на металобрухт, а документи на автомобіль спалили. Це трапилось днями на Борщівщині.

Ідейним натхненником групи, як кажуть у міліції, був 19-річний борщівщанин. Саме у нього виник задум поцупити автівку сусіда.

  • До спілки покликав трьох помічників: товариша-однолітка й двох неповнолітніх, один з яких, до слова, його брат, - розповів начальнк сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - План втілили в життя вночі.

Аби не розбудити власника автівки шумом мотору, молодики відкотили легківку в поле, а вже там завели. Для цього їм не довелося прикладати особливих зусиль, адже безпечний власник залишив двері відчиненими, а ключ - у замку запалювання.

Відео дня

Наступного ранку свій трофей крадії відігнали на пункт прийому металобрухту. Тамтешні працівники не стали з’ясовувати кому належить транспортний засіб, одразу назвали молодикам свою ціну - тисячу сімсот гривень. Парубкам названа сума підійшла й на тому зійшлися.

Вже невдовзі до  усіх чотирьох зловмисників завітали міліціонери, й ейфорія від легких грошей змінилася на усвідомлення, що за скоєне доведеться відповідати, - каже Сергій Крета.

- Під час слідства з’ясувалося, що юнаки не лише викрали машину, а й добряче «почистили» її,  - повідомив перший заступник начальника Борщівського райвідділу міліції Анатолій Гуска. – Один з повнолітніх парубків привласнив собі рибальські снасті, домкрат, запаску, словом, усе більш-менш цінне, що власник зберігав у багажнику «Жигулів».

Також він спалив документи на автомобіль, які знайшов у салоні, а це підпадає під правову кваліфікацію частини 3 статті 357 ККУ – незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом.

Усім учасникам злодійського квартету правоохоронці інкримінують частину 2 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом.

19-річному організатору доведеться відповідати ще й за втягнення у незаконну діяльність неповнолітніх (ч.1 ст.304 ККУ).

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up