Жодного з кременецьких активістів не затримували


Жодного з кременецьких активістів не затримували
За двома статтями кримінального кодексу порушили провадження тернопільські правоохоронці після подій «сміттєвої люстрації», які трапились 16 січня в Кременці. Олександр Богомол наголосив: двом активістам оголосили про підозру. Але не затримували жодної людини

Кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу порушили правоохоронці після кременецької «смітникової люстрації».

  • Міліція райвідділу порушила кримінальне провадження за статтями 296 частиною 2 - хуліганство, а також 377 частиною 2 - насильство щодо суддів, - повідомив т.в.о. начальника обласної міліції Олександр Богомол. – Але ніяких репресій, як активно обговорюють у соцмережах, немає. Після подій у Кременці ми не затримували жодної людини. Двом активістам оголошено про підозру.

Народний гнів з наступним вкиданням до смітників голови райсуду та судді, яка слухала справу, викликали рішення кременецького райсуду у кримінальному провадження щодо колишнього міського голови Почаєва. Того звинувачували у зловживаннях і службовому підробленні. Згідно з рішенням суду, він визнаний винним. Але звільнений від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки.

  • Інформація щодо виправдального вироку не відповідає дійсності, - наголосив Олександр Богомол. – Люди або не зрозуміли почутого в суді, або умисне не захотіли цього зрозуміти.

Це вже третій пікет, які проводять кременецькі активісти під стінами райсуду. Попередні були через надто лояльний вирок педофілу, який розбещував неповнолітню дівчинку. Рішення суду вже оскаржила прокуратура і справу розглядатиме Апеляційний суд.

Відео дня

Окремо розслідують правоохоронці і дії працівників міліції, які в момент мітингу 16 січня перебували під стінами суду. Покарані будуть ті, хто недобросовісно виконував службові обов'язки під час так званої люстрації.

  • Я особисто стояв би перед смітником і намагався б зупинити активістів та застерегти від правопорушення, - каже Олександр Богомол. – Чому цього не робили працівники міліції, які здійснювали охорону громадського прядку – не знаю. Можливо, через брак досвіду. Чи з інших причин. За цим фактом ми проведемо службову перевірку і винні будуть покарані.

Довідка

В області вже вп’яте кидають чиновників та високопосадовців до смітників. За трьома фактами порушені кримінальні провадження. У двох випадках щодо кримінального переслідування тих, хто вкидав їх до смітнику, відмовились самі потерпілі. Мотивували, що не мають до них жодних претензій.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up