"Артполе" пройде у перформансах та майстер-класах


"Артполе" пройде у перформансах та майстер-класах
Цьогоріч традиційний мистецький фестиваль "Артполе" в Унежі проходитиме у новому форматі. На гостей чекають арт-об’єкти і перформанси, майстер-класи, дитяча програма в тіпі й акустична майстерня казки, документальне кіно, відео-поезія та інтерактивні лекції, дискусії просто неба та ніч музики.

Програма дискусій та кінопоказів
8 липня
21.30 — презентація Міжнародного конкурсу відеопоезії CYCLOP, найцікавіші зразки сучасної української та світової відео поезії.
23.00 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Таксі для двох", естетика фільму базується на використанні панорамних паралельних потоків, кінематографічні дослідження зосереджені на суперечностях — естетичних і формальних.
"Кіноплівка", знята одним кадром, присвячена непопулярній, але такій романтичній професії кіномеханіка, щира й естетична.

9 липня
15.00 — відкрита дискусія "Донбас: геозалежність"
за участі:
Любов Якимчук (Луганськ) – поет, журналіст, літературний критик.
Олег Божко (Алчевськ) – співорганізатор ARTPOLE.LU, ландшафтний дизайнер.
Олександр Рибалко (Київ) – етнограф, перекладач, журналіст.
21.30 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Лізо, ходи додому" — так іноді трапляється: чим бруднішим і жорсткіший світ навколо, тим чистішою і казковішою є реальність, створена твоєю уявою; фільм про казковий світ маленької Лізи
"Вегас" — сюрреалістичний і поетичний портрет міста.
"Містечко Ябукі" — життя й робота продовжуються незважаючи ні на що, навіть на трагедію на Фукушімі, щоденна праця місцевих фермерів часом схожа на ритуал.
"Останній лімузин" — зворушлива історія про вірність своїм ідеалам, працівники колись могутнього заводу ЗІЛ з болем сприймають неактуальність свого підприємства й вирішують створити «автомобіль мрії», навіть в умовах безжального занепаду.
10 липня
15.00 — відкрита дискусія "Крим: старі нові топоніми"
за участі:
Дінара Ахтемова (Сімферополь) – режисер, фотохудожник.
Рустем Скібін (Сімферополь) – художник, кераміст.
Лілі Хайд (Лондон) – письменниця.
Олександр Рибалко (Київ) – етнограф, перекладач, журналіст.
21.30 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Рілля" — коли закінчується революція, коли минає протестний запал, наступає момент розчарування… і усвідомлення, що все було не дарма і ти готовий почати спочатку.
Презентація проекту - "Євромайдан. Чорновий монтаж".
- Ми звернулися до режисерів, що знімали український протест, і попросили надати нам їхні найкращі кадри. Епізоди фільмів про Євромайдан склалися у калейдоскоп революції, що не потребує коментарів, — зазначають автори ідеї й пропонують глядачеві ще раз повернутися до тих трьох місяців боротьби.
23.30 — міжнародний проект F.I.V.E. feelings. Бачити, чути, відчувати запах, смак, дотик — саме ці прості почуття намагаються візуалізувати відеохудожники з різних країн світу.
11 липня
15.00 — відкрита дискусія "Незалежні культурно-мистецькі ініціативи"
Центр сучасного мистецтва та медіа клуб (Івано-Франківськ)
Лейбл і промо-група PINCET (Тернопіль)
Некомерційний експериментальний простір da_sein (Донецьк)
Центр сучасної культури "10й цех" (Луганськ)
21.30 — 13 фільмів від #ВАВИЛОН’13, в яких можна почути й побачити учасників АртПоля і подій на Майдані — музикантів, режисерів, художників. Якого значення набули їхні твори? Де кордон між перформансом і реальністю? Як творитимемо далі?
Під час презентації можна буде не лише переглянути стрічки, а й поспілкуватися з авторами деяких з них.
12 липня
10.00 — фільми та зустрічі з режисерами
"Вільні люди" (Ганна Яровенко)
"Ману і капуста" (Олександр Позняков)
"Жива ватра" (Остап Костюк)
"Бальзам" (Дінара Ахтемова).
Квитки - від 120 грн на 1001bilet.com.ua, kiev.karabas.com, parter.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up