Автор картини, яка підірвала Інтернет, чекає зустрічі з Тімберлейком

Автор картини, яка підірвала Інтернет, чекає зустрічі з Тімберлейком
Понад півмільйона переглядів на YouTube вже отримала картина з зображенням Джастіна Тімберлейка, яку створив наш земляк – чортківчанин Зеник Палагнюк. Відеопроект, над яким він працював разом зі своїм товаришем Володимиром Заграновським, просто підірвав Інтернет.

Нагадаємо, на виготовлення картини зі своїм улюбленим співаком Джастіном Тімберлейком студент використав 24 кілометри ниток і 13 тисяч цвяхів. Над проектом хлопець працював 200 годин.

19-річний Зеник Палагнюк вчиться на 3-му курсі на факультеті «графічний дизайн» у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Два дні тому, практично одразу після того, як його робота потрапила в Інтернет-простір, Зеник полетів у США за програмою Work&Travel. Тому спілкуємось з його другом та автором відео 17-річним Володимиром Заграновським. Хлопець також навчається в Косівському інституті. 

- Це перша картина Зеника, виконана у такій техніці. Вона називається стрінг-арт, - розповідає Володимир. – В інтернеті можна побачити багато робіт в такій техніці, але вони - набагато слабші. Робота Зеника – просто грандіозна! Ми це одразу розуміли, тому очікували на такий резонанс.
 
Володимир каже, що як тільки завантажив відео в інтернет, у першу ніч переглядів практично не було. Тому хлопці були дещо розчаровані. Проте вже з наступного дня робота отримала тисячі переглядів та відгуків. Сьогодні проект разом з переглядами на YouTube та поширеннями у соцмережах має близько 800 тис переглядів. Хлопці сподіваються, що невдовзі відео дійде і до Джастіна Тімберлейка. Зеник навіть планує зустрітися з ним. 

- Ми дивилися аналітику на YouTube, це відео вже поширюється у США, - каже Володимир. 

Володимир Заграновський розповідає, що роботу Зеник почав спонтанно. Купив цвяхи нитки та почав працювати. Тим часом Володимир знімав процес роботи, а згодом монтував відео. Собівартість картини – близько 2 тисяч гривень. 
- У нас не було приміщення, де ми могли б працювати, - каже студент. - Ми звернулися до орендодавця, пояснили йому, що хочемо зробити і сказали, що ми студенти і не маємо можливості заплатити за оренду. Чоловік надав нам приміщення безкоштовно! За що ми йому дуже дякуємо!

Володимир Заграновський каже, що після того, як проект набув популярності в інтернеті, до них з Зеником надходять багато листів та повідомлень з пропозиціями до співпраці. 
- Нас запрошують на телеефіри провідні канали, кличуть на фестивалі, пропонують роботу, взагалі є дуже багато відгуків, - каже юнак.   
До слова, восени хлопці знову планують втілити в життя масштабний проект. 
Зеник Палагнюк також оголосив конкурс на своїй сторінці в соцмережі Вконтакте. Для цього потрібно поширити відеоролик та інформацію про конкурс у себе на сторінці та прокоментувати його. Переможця художник обіцяє обрати за допомогою додатку random. Щасливчик отримає в подарунок свій портрет від Зеника Палагнюка.

Відео дня

 Детальніше про конкурс читайте на сторінці Зеника - https://vk.com/palagniuk. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Дійсно....Можна булоб  і Тараса Шевченка портрет "накрутити" чи як там правильно...

    Анонім reply Анонім

    Чому Шевченка? Більше нема кого? Просто розрахунок в пацанів очевидний, хтось український не назбирав би таку кількість переглядів. Але тим не менше, як на мене, якщо вже витратили стільки часу, то можна було хоча б якийсь меседж цією роботою донести. А так Тімберлейк, ну і Тімберлейк, ну подивилися і що?

    Анонім reply Анонім

    Або Сковороду ? Хто такий цей Тімберлейк??  Привикли шукати ідолів за кордоном...
  • Анонім

    Гарно, питань нема, але чому Тімберлейк???? Пацани вирішили, що звізда побачить і шлях на Америку відкритий?
  • Ellaa

    які молодці-хлопці, неймовірно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up