У Тернополі створять шахтарський арт-проект

У Тернополі створять шахтарський арт-проект
Проект Just-in-between презентуватимуть музиканти, поети, художники, дизайнери, журналісти з Києва, Львова, Донецька, Тернополя, Алчевська, Луганська, Івано-Франківська та інших міст у тернопільському "Бункермуз" напередодні Дня шахтаря 30 серпня. Початок - о 14.00.

Люди з різних точок країни з’їдуться, щоби впродовж неповної доби відкрити виставку, створити арт-об’єкт у  місті, подивитися документальне і художнє кіно, прослухати лекцію про мистецькі та історичні процеси, побачити нові українські мультидисциплінарні проекти, взяти участь у дискусії та шумовій лабораторії, здійснити нічну прогулянку Тернополем і знову роз’їхатися в різні точки України, аби далі працювати з відчуттям єдності у просторі та часі, розповідають організатори. Формат Just-in-between - творчий, пізнавальний, експериментальний.

Програма:
Виставки "Зимно" відомого українського художника Мирослава Вайди. Також у публічному просторі міста буде розташовано арт-об’єкт "Елемент поєднання" Олега Божка, художника й ландшафтного дизайнера з Алчевська — як символ пам’яті, вдячності і єдності. 

Кінопрограма включатиме представлення фільму Юрія Іллєнка "Лебедине озеро. Зона" (1990), який також знімався в Алчевську на Орлових ставках, де зараз лунають вибухи. Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA продемонструє стрічки "День шахтаря" (2013) французького режисера Гаеля Мокаера про сюрреалізм щоденного життя шахти "Бужанська" в Нововолинську, з її святами і складностями, і "Елекро Москва" (2013) — есе про радянську епоху та її наслідки через призму історії електронної музики і радянських синтезаторів. Також відбудеться допрем’єрний показ документального фільму Вадима Ількова про перфоманс "Розділові", що створювався в травні у старовинній садибі на Луганщині митцями з Австрії, Білорусі та України.

Відео дня


Лекція Олександра Сушинського (куратора мистецької локації da_sein, засновника незалежного лейблу da_sein_rec., Донецьк) "Изобретатели vs Приобретатели" про взаємовплив та взаємо(не)залежність історичних та артових процесів.
перфоманси/музика/поезія
"Абрикоси Донбасу"
поетеса Любов Якимчук (Луганськ-Київ) / музикант-імпровізатор Марк Токар (Львів-Київ) 
"Посередині"
Влад Креймер (Донецьк) / Оля Михайлюк (Київ) готують перфоманс про проблему руйнівного тиску інформаційного середовища і намагання особистості йому протистояти.
"Казки зі старого блокнота"
Марк Токар (Львів-Київ) - сам митець називає це "спонтанно ритмізованим потоком свідомості різними мовами".
SИМБІОZ
Юлія Іванчук / Наталя Багрій / ZSUF (Тернопіль) - поєднання поезії, електронної музики та експериментального вокалу. 
М Л Ь О Р
Альона Макух / Наталя Багрій (Тернопіль) / Олександр Сушинський (Донецьк) - візуально-електроакустична імпровізація за поезією Олександра Введенського, російського поета абсурду 20-30х. 
Буде й сесія від "Лабораторії шуму" на базі музичних середовищ Pincet, "Хатнєграння" і "Субпродукт". 
Триватиме подія до 12.00 31 серпня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up