За допомогою джазу хочуть об'єднати Україну

За допомогою джазу хочуть об'єднати Україну
Міжнародний фестиваль “Jazz Bez” пройде в Тернополі 11-14 грудня. Відбуватиметься це дійство вже дев'ятий раз.

- Джаз — це далеко не весела музика, це музика інтелектуалів, - розповідає директор фестивалю Олег Макогін. - Ми переконані, що якби культурні традиції були поширені всією територією нашої країни, то такої ситуації, як зараз на Сході, не було б.

Саме тому цього року фестиваль проведуть і на відвойованій від сепаратистів території — в Краматорську та Слов'янську.

 - В тих містах є досить потужне джазове середовище, - продовжує пан Макогін. - І це допоможе в даній ситуації. Мистецтво вміє лікувати рани, навіть в умовах війни.

Відео дня

Також із новинок - останній фестивальний день у Тернополі буде безкоштовним. Його присвятять всім волонтерам, які зараз допомагають українським бійцям в зоні АТО.

 - Ці люди роблять дуже багато, - розповідає далі пан Макогін. - Вони є тією ниткою, яка зв'язує наше мирне життя із тим, що зараз відбувається в зоні АТО. Тому насамперед ми запрошуємо в цей день відвідати наш фестиваль саме волонтерів, адже вони так багато роблять для нашої країни та наших хлопців на Сході. Цей концерт буде в катедрі, тому можуть приходити усі бажаючі. Виступатиме гурт ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ

Квитки на “Jazz Bez” можна придбати в касі драмтеатру та барі “Коза”. Вартість — від 40 до 70 грн на кожен день фестивалю.

Програма:

11 грудня, четвер, драмтеатр, поч. о 19.00 год.
Мар'яна Садовська та Марк Токар октет

Контрабасисти: Марк Токар, Іван Огар, Володимир Бедзвін, Артем Каменков 
Вокал: Мар'яна Садовська та «Тріо КУРБАСИ» (Наталка Рибка-Пархоменко, Марія Копитчак, Мирослава Рачинська)

12 грудня, п'ятниця, драмтеатр, поч. о 19.00 год.
Володимир Зайцев та симфонічний оркестр (США–Україна)
У програмі лунатимуть твори Готшалка, Джопліна, Гершвіна, Бернстайна, Віленського, Лаза.

13 грудня, субота, драмтеатр, поч. 19.00 год.
Shofar (Польща)
FUTUREthno (Україна-Польща)

14 грудня, неділя, архикатедра, поч. о 16.30 год.
ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ (Есхатофонія) (Україна)
Михайло Балог, саксофони, флейта бансурі, тібетські чаші, ефекти.
Петро Швайковський, Володимир Ґадзало, Максим Шпинда, Роман Стельмащук, Тарас Грудовий, Тарас Мельник, Ігор Когут, Юрій Ґадзецький (вокальний ансамбль)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up