Графиня злодійка і Голодомор - новини 1925 і 1933 років

Графиня злодійка і Голодомор - новини 1925 і 1933 років
Тернопіль, старі новини
Графиня-здодійка, безробіття серед освіченої молоді у Західній Україні і Голодомор у підрадянській - теми, про які читали тернополяни у галицькій пресі у липні 1925 і 1933 років.

Княгиня обікрала слугу

Париж, 27 липня — Тутешній суд засудив російську княгиню Оболенську на 100 франків кари за се, що украла діямант у своєї слуги, продала його за 3000 франків і гроші присвоїла собі. Суддя не хотів її карати арештом з уваги, що вона зробила се з нужди, коли в розпуці її чоловік і найстарший син поповнили самогубство. Свого часу перед вінчаннєм була вона найбагатшою дівчиною в Росії.

“Свобода”, 29 липня 1925 року

Відео дня

 

Безробіття й наука

Недавно тому мали ми нагоду читати в нашім органі голос тут родженого молодого покоління про трагічне положення тих молодих людей, що з великою витратою сил і пожертвуванням батьків покінчили школи, а тепер сидять без роботи. Оті молоді люди питаються, чи взагалі варта вчитися, мучитися довгими літами, витрачувати важко запрацьований батьками гріш на те, щоби потім сидіти на прошенім хлібі.

“Свобода”, 29 липня 1933 року

 

Україна вмирає з голоду

Листи кревних, краянів і знайомих з радянської України подають такі жахливі відомости про голод, що в кождого, хто їх читає аж мороз іде поза шкірою. Тим часом Москва, знищивши остаточно економічну силу України йвиморюючи голодом населення, почала тепер, користуючися тісною дружбою з Польщею, політику культурного нищення України від Московщини...

“Свобода”, 31 липня 1933 року

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up