У тернополянок виник конфлікт з представниками Російського посольства у Будапешті

У тернополянок виник конфлікт з представниками Російського посольства у Будапешті
Після Євромайдану та з огляду на події на Півдні та Сході країни патріотична символіка стала невід’ємним атрибутом у житті кожного українця.

 

Відео дня
tle>

Тернополянка Оксана Куца відвідала понад 10 країнСША, Францію, Австрію, Індію, Німеччину, Італію, Польщу, Великобританію, Угорщину, Єгипет. І куди вона не їхала б, всюди з неюукраїнський прапор.

- Зазвичай я фотографуюся зі стягом у руках на тлі визначних місць, - розповідає Оксана.Для мене це, перш за все, можливість представити Україну за кордоном. До речі, у багатьох країнах, особливо після Майдану, впізнають наш прапор. Іноземці розпитують, як справи на Батьківщині.

Ідея відкривати нові країни світу з українським стягом з’явилась в Оксани ще у 2009 році. Тоді вона попросила найближчу подругу подарувати їй на день народження національний прапор.

- Наприкінці березня я зі знайомими їздила в Будапешт, - продовжує співрозмовниця.Там ми знімали відео на підтримку українців з Півдня і Сходу, над якими нависла загроза російської окупації. Під час фотосесії біля російського посольства в Будапешті у нас відбувся конфлікт із представниками установи. Вони забороняли нам фотографуватися з українським прапором. Але ми ввічливо пояснили, що маємо повне право зробити знімок на память.

Оксана Куца активно підтримувала Майдан ще з моменту його зародження. Вона допомагала збирати кошти і стояла пліч-о-пліч разом з іншими хлопцями та дівчатами в період жорстоких сутичок із силовиками. Тернополянка настільки заразилася патріотизмом, що вирішила прикрашати повсякденний одяг національною символікою.

- Нещодавно я купила собі куртку синьо-жовтого кольору, - каже вона.Маю декілька вишиванок та футболок із національною символікою. У Львові, як я дізналася, є магазин фольклорної моди. Збираюся туди на шопінг. Адже патріотичні принти цьогоріч у моді.

Активно підтримує все українське і Зоряна Ділай. Дівчина переконана: після того, що Україна пережила за останній час, її народ просто мусить сповідувати патріотичні ідеї.

- В мене удома на стіні висять аж два прапори: одиндержавний, жовто-блакитний стяг, іншийпрапор Бандери, червоно-чорний, - говорить вона.До сумки я причепила національну стрічку.

Йдучи у Вербну неділю до церкви, Зоряна вирішила прикрасити букет із лози, заплітаючи в гілочки сині та жовті стрічки.

Тернополянка каже, що у продажу нещодавно зявилися монетиНебесна сотня на варті”. На її переконання, хоча б одна така монетка повинна бути в гаманці кожного українця. Щоб ми не забували про те, якою великою була ціна за нашу свободу.

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    заразилася патріотизмом тернополянка, кажете... кошмар. отак одним словом можна спаскудити все уявлення про людину. Заражаються хворобами!!!! до чого там патріотизм?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up