Житель Слов'янська – про справжню ситуацію в місті

Житель Слов'янська – про справжню ситуацію в місті
- Це навіть не сепаратисти чи терористи, це окупанти, - каже про ситуацію у Слов'янську на Донеччині місцевий проукраїнський активіст Михайло. - Вони не те, що захопили приміщення, вони захопили все місто.

Нагадаємо, Слов'янськ вже другий тиждень перебуває під контролем проросійських сил.

Михайло разом з однодумцями у Слов'янську старається проводити інформаційну діяльність серед місцевого населення. Адже збирати мітинги, коли на вулицях люди з автоматами неможливо.

- Ми стараємось спілкуватися з спілкуємось з людьми, пояснюємо їм все, - каже чоловік. Загалом у нас багато жителів повиїжджали з міста. Інші тихо сидять вдома. Вони не хочуть до Росії, але і спротиву не чинять, бо бояться. Мешканці Слов'янська налякані перестрілкою на блокпосту при в'їзді у місто у ніч на 20 квітня. Там знайшли троє загиблих. Але водночас знаходять неопізнані трупи в інших місцях. То ж є вірогідність, що загиблих більше.

Відео дня
> Дружина Михайла Оксана разом з двома дітьми Ганнусею та Ярославом 17 квітня переїхала до Тернополя. Адже залишатися там їм стало небезпечно. Разом з Оксаною до нас приїхали ще дві її подруги з дітьми. Михайло наразі залишається дома, чи їхатиме до дружини ще не знає.

- У нас на кожному в'їзді блокпости, люди з автоматами ходять по цілому місті, - каже Михайло. - Зараз там проукраїнські мітинги зібрати складно, адже їх одразу розженуть. У частині міста, віддаленій від центру, ми розмальовували стовпи у синьо-жовті кольори. Через 15 хвилин нам подзвонили, що йдуть автоматники.

Михайло також додає, що "народний мер" В'ячеслав Пономарьов оголосив комендантський час з 24.00 до 6.00.

- Він наказав  міліціонерам пильнувати все і вони виконують його злочинні накази, - каже Михайло. - А це ж українська міліція, і потім вони захочуть зарплати від держави…

В місто не впускають пресу, лише тих, кого потрібно, - журналістів із російських видань, продовжує співрозмовник. Інші ж якщо потрапляють сюди, то під прикриттям. Збирають інформацію і їдуть назад, коли попадаються, то їх арештовують.

До слова, все ж Великдень деякі місцеві жителі святкували, розповів Михайло. У церквах Московського патріархату, які до речі, нині стали осередками російських військових, навіть святили паски.

- Російські сили в цьому не перешкоджали людям, вони ще хочуть робити вигляд назагал, що вони - адекватні,  - каже чоловік. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Взагалі то ці всі в. о.президенда керівників мвс сбу прокуратури добре розуміють шо вони таки в.о. до виборів а там ситуація всіляко може повернутись. Можливо звідсіля вся оця їхня нерішучість в боротьбі з сепаратизмом. Ще й представники Європи закликають їх боротись з явищем не борючись серйозно. І напевне таки дійсно важливо зараз провести вибори щоби обрана людина мала довіру мінімум на пять років і могла вповні легітимно приймати якісь рішучіші кроки.
  • Anonymous

    для тих, хто, ще не зрозумів, що відбувається. Нас, українців тупо кинули, спочатку продали, а потім зрадили і тепер хочуть стравитити в кровопролитній громадянській братовбивчій війні. На заході лякають москалями, на сході лякають бандерівцями. Інформаційна війна по промивці "мозгів" йде по всіх фронтах. Наша так звана в.о .еліта,яка складається поголовно з євреїв, знову вирішує долю українського народу. Українці за 23 роки "незалежності" нічому не навчилися. Бідні будуть вбивати бідних, а багаті євреї будуть торжествувати і сміятися .Розділяй і володарюй
  • Anonymous

    Можна брати приклад і з Євросоюзу. Там переговорів з терористами не ведуть. І арештовувати не варто, бо випустять через день. А от териконів на Донбасі багатенько....
  • Anonymous

    Як вести справу з терористами потрібно брати приклад в Росії. Захоплені приміщення оточувати і напускати газу а дальше штурм і арешт. Елементарно за якись тиждень можна звільнити всі захоплені будівлі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up