До школи діти підуть, як і зазвичай, – 1 вересня.

До школи діти підуть, як і зазвичай, – 1 вересня.
Навчальний рік у Тернополі, як і в області загалом, розпочнеться 1 вересня. Утім, деякі зміни у структуру навчального року можуть бути внесені.


Йдеться зокрема про навчання по суботах, подовження  канікул  у холодний період і їх скорочення у теплий. Про це повідомив директор Департаменту освіти в Тернопільській області Любомир Крупа.

- Ми діємо згідно з чинним законодавством, - каже він. –  А відповідно до нього навчальний рік має розпочатись 1 вересня.

Пропозиції щодо діяльності установ і закладів освіти області у 2014-2015 році розглянули у Департаменті освіти під час засідання робочої групи 28 липня, повідомляє прес-служба Департаменту. На засіданні обговорювали проблеми початку нового навчального року, можливі зміни його структури, вжиття  заходів закладами освіти з економного та бережливого використання природного газу в осінньо-зимовий період.

- Працівникам департаменту  доручено підготувати листа в Міністерство освіти і науки України з пропозицією можливого внесення певних змін у структуру на 2014-2015 навчальний рік, - додає пан Крупа.

Утім, і чутки про перенесення навчального року не є зовсім безпідставними. Оскільки такі пропозиції, версії "ідуть" із Києва. Утім, як кажуть освітяни Тернопільщини, для перенесення навчального року потрібно було б, аби таке рішення прийняли на рівні Міносвіти, аби за таке рішення проголосували народні обранці у Верховній Раді. У тому, що так буде, вони сумніваються.  Тож радять не панікувати. Тим часом Тернополем все частіше шириться інформація про початок навчального року 8 серпня, 15 або 18 серпня задля економії коштів  на опалення у зимовий період. 


- Були думки різні, пропозиції щодо перенесення навчального року робились на загальноукраїнському рівні, - каже начальник управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк. – Утім, без рішення держави ми тут, на місцевому рівні,  жодного рішення про перенесення початку навчального року приймати не будемо.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Возна Анастасія

    оце клас я дуже рада
  • Николаева Юлия

    О боже
  • любко

    Пішла Ганка в кукурузу,а за нев Микола...В нас теперка діти всі посєщают школу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up