Міська рада хоче, щоб ПТУ радилися з бізнесменами, які робітничі спеціальності їм потрібні

Міська рада хоче, щоб ПТУ радилися з бізнесменами, які робітничі спеціальності їм потрібні

Зважаючи на те, що ПТУ, які є в Тернополі, тепер фінансує місто, на виконкомі пропонують провести аналіз спеціальностей, на які там вчать. Щоб не витрачати кошти на підготовку непотрібних професій.

Про це на виконкомі заявив міський голова міста Сергій Надал.

 - Спеціальна комісія провела аналіз робочих спеціальностей, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - Показовим є те, що із чотирьох тисяч учнів, наприклад, 600 вчаться на оператора набору ПК. Навіть зважаючи на те, що спеціальність суміщають як "оператор ПК-фотограф".

У 21 столітті варто готувати серйозних спеціалістів, вважає Сергій Надал, тож запропонував спеціальній комісії поспілкуватися зі місцевими підприємцями.

Відео дня

 - Нехай роботодавці самі вкажуть, які робочі спеціальності в нашому місті є затребуваними, - підсумував Сергій Надал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Туда йдуть переважно зо села діти,щоб хоч на шось сє вивчити,бо так всі роблят,а вже потім їдут на заробітки до польщі збирати ябка,бо теперка як єнакше.

    ретро reply Анонім

    Знаєш я не зо села , і багато моїх одногрупників вивчились після училища в університеті, і я роботу за фахом маю і заробляю нормально, треба себе цінувати як людину зі здібностями , а дешеву робочу силу.

    Анонім reply ретро

    Погоджуюсь з ретро 07.05.2016 09:17 ,що туда йдуть не тільки люди з села .І взагалі в селі ,що інші люди чи як ? . Я так само вчився в училищі і після закінчення пішов в  інститут ,але мені було з чим порівнювати .Програма в ПТУ в десятки разів якісніша ніж в інституті і хто б там ,що не говорив . З любою технічною спеціальністю можна знайти собі нормальну роботу тут в Тернополі . Наприклад ,якщо людина вчилась на газозварщика і таки щось дійсно вміє варити ,то не буде проблем знайти роботу . У нас є купа організацій де требе толкових газозварщиків наприклад це тернопільгаз ,водоканал ,організації по ремонту грузових автомобілей ,новобудови та ,що там говорити зварщика всюди треба. Народ будьте серьозні ну спеціальність оператор набору ПК це просто вже морально застаріла спеціальність . Ця спеціальність користувалася попитом тільки ,коли у нас ще починалися ті компютери ,а зараз навіть діти в школі можуть набирати тексти . Правильно робить міська рада ,що радиться із потенційними роботодавцями щодо спеціальностей ,які їм потрібні .

    ретро reply Анонім

    Згідний на 100% , зварювання це ціла наука. Це навіть мистетство , подивитись на зварний шов дуговою зваркою людиною яка має професійну освіту це витвір мистецтва.

    Анонім reply ретро

    Витвір мистецтва все воно так ,але на першому місці надійність зварного шва .
  • Анонім

    Продавець на базарі

    Анонім reply Анонім

    Продавець на базарі це варіант для тих хто закінчив педагогічний ,економічний інститут .
  • ретро

    Це професійне училище, тобто професія має бути остаточна і на все життя, така щоб простий перехожий не казав що він таке і без освіти може зробити, а щоб казали що це тільки спеціаліст з професійною освітою здатен займати цю позицію.

    Анонім reply ретро

    Погоджуюсь ,що професія має бути остаточною і на все життя ,але щоб так було має бути в школі профорієнтаціє де б учнів водили по заводах ,організаціях ,і більше розказували за кожну професію . А зараз получається годують учнів історією України з 5-11 клас ось і получається ,що поступають в педагогічний на історичний факультет
  • ретро

    Нажаль кваліфіковані технічні спеціалісти потрібні тільки за кордоном, але там потрібна мова і бездоганні знання. Так що гарно вчіться і виїзджайте, а  оператор мобільного телефону це також професія?

    Stels reply ретро

    Кваліфіковані спеціалісти потрібні всюди і завжди.З/п у працівників з відповідною репутацією може бути як у Польщі (я враховую проживання , якість харчування). Так що гарно вчіться і робіть бізнес (вмійте продати свою роботу)   )))

    Анонім reply Stels

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up