Студентами зможуть стати тільки ті учні, які отримають оцінку «склав»

Студентами зможуть стати тільки ті учні, які  отримають оцінку «склав»
Яким чином проходитиме об’єднання результату ЗНО із української мови із державною підсумковою атестацією, скільки завдань на тесті буде підвищеної складності і як визначатимуть, чи учень склав тест – на усі ці питання відповіли фахівці.


Так, зокрема, 20 жовтня в Міносвіти за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука відбулось засідання Правління Громадської ради при МОН України. У засіданні взяли участь 13 членів Правління Громадської ради при МОН. Під час засідання Ігор Лікарчук й розповів про особливості ЗНО у 2015, повідомляє прес-служба Міносвіти


Як наголосив Ігор Лікарчук, Український центр оцінювання якості освіти пропонує впровадити новий підхід визначення результатів ЗНО. Зокрема, для того, щоб зробити оцінку ЗНО об’єктивною, вирішили запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». Цей результат «склав чи не склав» визначатиме група викладачів ВНЗ, вчителів шкіл, методистів, представників наукового співтовариства, які експертним методом визначать можливість відповіді на кожне завдання тесту мінімально підготовленого абітурієнта. Ті, хто «не склав» тестування, не зможуть стати студентами.


- Всі думки експертів сумуються і шляхом нескладної математичної формули виводиться середній тестовий бал, який може набрати мінімально підготовлений абітурієнт, якщо він успішно відповість на всі завдання тесту, - зазначив директор УЦОЯО.

Також новацією цьогорічного тестування, як уже згадувалось раніше, стануть дворівневі тести з двох предметів: української мови і літератури, математики. 
- Тест буде складатися з двох частин - базовий, який складатимуть всі абітурієнти без виключення з української мови і літератури та базовий з математики – для абітурієнтів, які вступатимуть на спеціальності, де потрібна математика, - зазначив Ігор Лікарчук.

ВНЗ, як пояснив фахівець, можуть у свою чергу вказати в своїх правилах прийому за деякими напрямами підготовки та спеціальностями, про необхідність результату тесту ЗНО підвищеного рівня складності. Тож абітурієнт при реєстрації на ЗНО вказуватиме який тест та якого рівня складності він складатиме. 

- Традиційно базовий тест має складатися із 60% завдань середнього рівня складності, 20% - складних і 20% - простих. У тесті підвищеної складності це співвідношення буде змінене та складатиметься з 60% складних завдань, які не будуть виходити за межі шкільної програми, - поінформував Ігор Лікарчук.
Окрім того, абітурієнт, який складатиме тест двох рівнів складності, отримає дві оцінки – за базовий і за поглиблений. 

-1 листопада, коли розпочнеться реєстрація на пробні тести, ми готові запропонувати абітурієнтам здавати дворівневі тести. На порталі УЦОЯО вже розміщено технічні описи дворівневих тестів та відеоматеріали, - підкреслив директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомив Ігор Лікарчук, у цьому навчальному році поєднають державну підсумкову атестацію з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту будуть виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови. 

- Виконання цих завдань будуть оцінюватися за шкалою від 1 до 12 балів, а результати виконання цієї частини тесту заноситимуться в атестат про загальну середню освіту, - пояснив директор УЦОЯО.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up