Вчителів пенсійного віку першими переведуть на контракт

Вчителів пенсійного віку першими переведуть на контракт
Переведення педагогів на контрактну форму роботи в Україні почнеться із вчителів-пенсіонерів. З ними укладатимуть однорічні контракти та у разі необхідності продовжуватимуть їх.


Про це повідомила під час брифінгу перший заступник міністра освіта та науки Інна Совсун, пише  Укрінформ. 

-На сьогодні найважливішим завданням, що перед нами стоїть і передбачається пакетом змін до законодавства, першим етапом переведення на контракт буде переведення на однорічний контракт осіб пенсійного віку, - розповіла Інна Совсун.
На практиці, за її словами, це означатиме, що перевага надаватиметься вчителям непенсійного віку.

- Якщо залишатимуться години, вільна ставка, потреба в додаткових викладачах, то щороку буде поновлюватися контракт з учителем пенсійного віку, - зазначила заступник.

Як наголосила Інна Совсун,  питання оновлення вчительського складу стоїть в Україні гостро. Адже 20% викладачів у системі шкільної освіти - пенсійного віку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олег

    Навчався я колись в одного викладача ТК ТНТУ Дворницького. Педагог від Бога. Він так вмів подати матеріал що всі студенти його розуміли. Він казав що хороший педагог може себе викладати на всі 100 % не більше 15 років на педагогічній роботі а дальше буде халтура. До речі він людина свого слова його 15 річний термін наступив і одного разу коли я відвідав свій рідний коледж мені повідомили що Дворницький більше тут не працює. Сам звільнився. Перейшов працювати в приватне підприємство. Звичайно є педагоги які з самого початку не виконують своєї роботи на 100% а є взагалі що працюють не за професією або самі не знають свого предмету якого навчають. Але тим не менше навіть хороші педагоги з віком перестають старатися, не готуються до уроків, не цікавляться новинками, розчаровуюються в дітях які завжди не хочуть вчитися і самі відповідно не хочуть їх вчити. Тому я за оновлення педагогів.

    Анонім reply Олег

    Підтримую . В школах має  працювати молодь. Сама пенсійного віку  уже 65 років, поки мене не виженуть, сама не піду. Хоча давно уже хочу на пенсію, Такі ж і мої колеги, зрозуміло,що дружу з колегами  пенсіонерами. Бажання працювати майже не має, щось нове придумувати не хочеться, працюю по напрацованій роками власній ,правда, методиці. Якщо я ще якось бігаю на роботу, таки ще мене поважають и батьки і діти, то від моїх колег чую щодня, що все надоїло, і все болить,, і не хочеться працювати і тому подібне. Ну яка якісна освіта може бути, якщо ідемо на роботу, щоб щось там заробити.
  • Анонім

    І я, і моя доця теж за молодих вчителів. Доця зараз першокласниця, то ще перед 1 вересня з трепетом в голосі сказала: "Мам, я так хочу, щоб моя вчителька була молодою"!

    Як би там не було, але в старших людей (у всіх, я не кажу суто у вчителів) вже немає того ентузіазму, бажання до роботи, сили та завзяття.

    Анонім reply Анонім

    в 5-й школі поставили електронний клас з інтерактивними дошками компами партами і вазонами так пенсаки той клас обходять як сатанинське кубло
  • Анонім

    зараз знайдуться ті, хто напише, що ініціатива дурна, що в міністерстві не думають про якість освіти, та при чому тут  вік, хай краще старший, але фахівець і так далі.

    Як на мене, то правильне рішення. Вчителям-пенсіонерам, якщо на те пішло, можна репетиторством займатись чи мемуари писати, чи будь-чим іншим, що приносить і користь, і задоволення. А просто так, сидіти незрозуміло до чого, нарікати на поганих, невихованих сучасних дітей і далі сидіти, не допускаючи до роботи молодших колег - це не вихід

    Анонім reply Анонім

    А ви запитайте, до якого вчителя хочуть віддавати дітей батьки - до молодого чи до досвідченішого?

    Анонім reply Анонім

    Як мама третьокласниці, обома руками за молодих вчителів

    Анонім reply Анонім

    Я також як мама трьох дітей - школярів за молодих вчителів

    Анонім reply Анонім

    А хто сказав шо молодий вчитель менш досвідченіший?молоді вчителі краще навчають дітей, оскільки в них є бажання і знання з застосуванням новітніх технологій!!!

    Анонім reply Анонім

    Ви хоч знаєте, що таке "новітні технології"? ))) Та й із розумінням поняття "досвід" у вас явні проблеми )))

    Анонім reply Анонім

    Я прекрасно знаю що таке новітні технології, оскільки працюю в цій сфері і ними користуюся!!!Ображати когось чи обговорювати я не збираюся, а ви про свої проблеми подумайте!!!
  • Анонім

    давно пора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up