ЗНО у 2016 - під загрозою, кажуть в Українському центрі оцінювання якості освіти

ЗНО у 2016 - під загрозою, кажуть в Українському центрі оцінювання якості освіти
Проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році може стати останньою сторінкою проведення ЗНО в історії українського тестування випускників шкіл, заявляє Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

За його словами,  є декілька причин, що можуть унеможливити якісне проведення тестування вже наступного року.  Про це він повідомив під час проведення прес-конференції на тему: "Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні: ситуація та перспективи", пише освітній портал Освіта.UA.

Однією з головних складнощів проведення ЗНО-2016 є вилучення серверів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення з центрального серверного пункту УЦОЯО, що знаходиться в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти. Посилаючись на юридичну практику, Лікарчук повідомив, що повернення вилучених серверів може тривати від одного до декількох років.

- Коли техніка буде повернена і в якому стані невідомо. Для відновлення технічного і програмного забезпечення технологічного процесу проведення зовнішнього незалежного оцінювання потрібно не менше 10-11 місяців напруженої роботи сильної команди програмістів, - наголосив пан Лікарчук. -  Потрібні кошти, потрібне проведення численних тендерних процедур. Усього цього на сьогоднішній день в Українському центрі оцінювання якості освіти немає.

Відео дня

Другою проблемою, за словами пана Лікарчука, є вилучення під час слідчих дій в УЦОЯО вся база банку тестових завдань, де знаходилося майже 40 тисяч каліброваних завдань для укладання сертифікованих робіт. Де ці завдання і в якому вони стані, в УЦОЯО не знають. Тому тести доведеться укладати вручну. А відтак, у цій ситуації Центр  не зможе гарантувати укладання якісних і валідних сертифікаційних робіт для проведення тестування. 

Ще однією істотною загрозою існуванню системи ЗНО є недостатній рівень її фінансування та відтік спеціалістів. Тож  для того, щоб врятувати систему ЗНО, необхідно вирішити згадані вище проблеми.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up