258 працівників прокуратури області пройдуть люстраційну перевірку

258 працівників прокуратури області пройдуть люстраційну перевірку
На основі закону про люстрацію у прокуратурі Тернопільської області звільнили одну особу, ще 8 підлягали б люстрації, однак на час прийняття закону всі вони були уже звільнені.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич.

- Під час першого етапу впровадження в дію закону “Про очищення влади” звільненню підлягають особи, які в період з 2010 року до лютого 2014 займали посади прокурорів чи заступників прокурорів області терміном не менше одного року, - повідомив Юрій Гулкевич. - Наказом Генеральної прокуратури з посади першого заступника прокурора Тернопільської області звільнений Василь Шаравара. Прийнятий закон про очищення влади міг би зачепити ще 8 осіб, які у період з 2010 року до лютого 2014 року працювали на посадах прокурора та заступників прокурорів у Тернопільській області. Однак, на даний час усі вони вже звільнені з тих чи інших причин. Проте, згідно з прийнятим законом, вони на протязі 10 років не мають права бути прийнятими на державну службу.

Юрій Гулкевич також зазначив, що Василь Шаравара у квітні 2013 року звільнився за власним бажанням з посади заступника прокурора у Хмельницькій області. У квітні цього року його призначили на посаду заступника прокурора у Тернопільській області. Під дію закону про люстрацію Василь Шаравара потрапив через те, що у зазначений законом період працював на посаді заступника прокурора більше року.

Проте, це лише перший етап люстрації, який тривав впродовж 10 днів після вступу в дію закону. Далі на черзі проведення люстраційної перевірки.
- Суб'єктами люстраційної перевірки є всі працівники прокуратури області, - повідомив Юрій Гулкевич. - У нас є 258 працівників. Відповідно усі вони пройдуть люстраційну перевірку, за результатами якої буде визначено, хто далі не зможе працювати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up