«А за дорожні знаки хто Тернопіль любить?»

«А за дорожні знаки хто Тернопіль любить?»
Тернополяни нарікають на іржаві та заховані у листі дорожні знаки, вказівники та дорожні переходи, що ведуть у траву. У відділі технагляду кажуть, що про проблеми знають, працюють, але змінити все й відразу не можуть.


Тому, у відділі міськради просять  невдоволених зачекати.  
- В цьому місті є господар чи ні, - каже тернополянин Юрій Р. – Скоро вибори. Всюди біг-борди з рекламою «Я люблю Тернопіль за…» то за одне, то за інше. А от той біг-борд з паркувальником, що любить місто за нові туристичні вказівники ледь не вивів із себе – а за дорожні знаки?  

Так, за словами пана Юрія, при в’їзді у Тернопіль  уже на Збаразькому кільці гостей вітають іржаві вказівники  з  облущеною фарбою. На самому  ж «Східному»  - чимало знаків,  приміром «в’їзд заборонений», заховані за листям. Про схожі скарги мешканців йшлось у статті «За деревами не видно знаку – повідомляйте міськраду»
- Ось я живу в Тернополі вже більше 40 років, - додає пан Юрій. – І відповідно знаю, де і яка ситуація на наших дорогах. А що робити людині, яка перший раз сюди приїхала, а знаків просто не видно. Невже  так важко навести лад?

Чи важко навести лад і чи наводять, ми поцікавились у відділі технагляду міськраду. За словами його очільника -  знаки, вказівники замінюють, однак  відразу замінити всі нереально. Насамперед, через брак передбачених коштів на це.  Наразі ще грошей вистачає на заміну 50-55 знаків. 

- Ми в першу чергу реагуємо на звернення працівників ДАІ, на їхні вимоги і приписи, - каже начальник відділу технагляду Олег Вітик. - А в загальному я хочу вам сказати, що  2800 знаків, поміняних на світловідбиваючі поверхні, які згідно нового ДСТУ,  тільки 800.   Нам ще треба міняти 200 знаків. Так що я просто прошу потерпіти. Ми не в силі за один чи навіть за п’ять сезонів поміняти. Ми  міняємо в середньому до 150-160 знаків в рік. Я просто говорю так, як є – не можливо замінити ні за рік, ні за два…

Всі нові знаки, за словами пана Вітика, передають на баланс в «Міськсвітло».  Також, як додає посадовець, у Тернополі замінюють і турнікетне огородження. Наразі ще залишається замінити близько двох кілометрів такого огородження. 

- Є пріоритетні напрямки, де необхідно працювати, - говорить Олег Вітик. - На міських дорогах, магістральних вулицях. Знаки змінюємо, як я вже казав, з погодженням з ДАІ, на їхні вимоги і приписи. Насамперед змінюємо біля шкіл, звертаємо увагу на пішохідні переходи. Але звертайтесь, ми у будь-якому випадку записуємо, фіксуємо  і за можливості змінюємо.

За словами пана Вітика, на заміну турнікету пішло цьогоріч орієнтовно 190 тис. грн, а на заміну знаків  – 210 тисяч.  За таку суму, яка пішла на знаки, можливо встановити нових – тільки близько 200. 

- У випадку, якщо знак закриває гілля, листя, повідомляти треба або нам, або в «Міськшляхрембуд», - додає він. – Воно постійно працює за нашими вимогами,  приписами ДАІ, зверненнями мешканців. Тож дзвоніть, підказуйте, ми будемо   виправляти.

Також, зі слів посадовця,  знають у відділі технагляду і про пішохідні переходи, які впираються у зелену зону. Кажуть, що до кінця року виправлять ситуацію.

Довідка: 
Куди повідомляти про проблеми із знаками
Чергова частина УДАІ: 27-12-40
Відділ технагляду міськради: 52-58-56
КП «Міськшляхрембуд»: 24-25-74

 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    А для чого потр!бна така служба як!й п!дказувати де ставити знаки ви ж зарплат и шален! отримуэте
  • Анонім

    Саме б!ля таких псевдознак!в да! розводить вод!!в
  • Анонім

    Саме б!ля таких знак!В да! до!ть вод!!в
  • Анонім

    Саме б!ля таких знак!в да! ! промисел веде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up