Партнер рубрики Події

Активіст «Правого сектору» битою побив тернополянина. Міліція захищає злочинця?

  • Сергій Цвик
Активіст «Правого сектору» битою побив тернополянина. Міліція захищає злочинця?
Активіст «Правого сектору» Олег Селецький з битою у руках увірвався до помешкання тернополянина Василя Ш. та почав чинити безчинство. Як наслідок – численні забої та травми у потерпілого, розтрощене помешкання та сльози наляканих жінок.

Подія сталася сьогодні вранці, 14 вересня 2015 року, у будинку на вулиці Білецькій, 16. Тернополянин Василь Ш. проводив у своєму помешканні ремонтні роботи. Аж раптом до його квартири увірвався невідомий з битою у руках і почав його бити. На допомогу потерпілому кинулася його 18-річна донька Віта.

«Я підбігла до цього бандита і почала його просити, щоб не вбивав тата. Та він на це не зважав. Натомість повернувся до мене і намагався вдарити битою ще й мене. Та я відскочила, і замість моєї голови він проламав двері. Потім він знову повернувся до тата, зловив його за шию, завдав ще кілька ударів кулаком у голову, і сказав, що повбиває усіх нас, а квартиру спалить. І щоб ми навіть не намагалися звертатися у міліцію. Щастя, що ми залишилися живі » - говорить донька потерпілого.

Як з’ясувалося, чоловік з битою був сусідом потерпілих і проживав двома поверхами нижче. Минулої ночі він прийшов додому пізно, і цього дня планував довго спати, а потерпілі йому у цьому заважали, проводячи ремонтні роботи.

Відео дня

Підозрюваним у злочині виявився знаний у Тернополі активіст «Правого сектору» Олег Селецький, у якого уже є багате кримінальне минуле (http://novosti.ternopil.ua/правий-сектор-в-кременці-захищає-злоч/). Проте останнім часом він дивним чином уникає відповідальності. Невже завдяки політичній кар’ єрі? Хоча у місті подейкують, що у Селецького у місцевій міліції з’явився авторитетний покровитель, який і «вирішує» усі його проблеми.

Чи «сяде» на цей раз Селецький - покаже час, проте хтось його знову пробує «відмазати». Злочин внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 КПК України, «Умисне легке тілесне ушкодження», яка передбачає покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт. Хоча, як не на камеру стверджують правоохоронці, якби усе було справедливо, то цей злочин мали би кваліфікувати за ч.4 ст.296, «Хуліганство», за якою уже передбачений реальний строк у вигляді позбавлення волі на термін від 3-7 років.

Чи скаже своє слово у цій справі недавно призначений очільник обласного УМВС Олександр Богомол? Чи будуть злочинці відповідати за законом, чи знову «відкупляться» грошима та зв’язками? – відповіді на ці запитання ми отримаємо уже скоро…
Аліна Вітишин

 

ВІД РЕДАКЦІЇ: 

Коментар
Сергій КРЕТА, (44 р.), начальник сектору зв’язків з
громадськістю обласної міліції:
- Потерпілий повідомив про інцидент на лінію 102. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група тернопільського міськвідділу міліції. Правоохоронці опитали потерпілого та свідків інциденту. Дали потерпілому направлення для проходження судово-медичної експертизи.

За її висновками і буде кваліфіковано ст. 125 Кримінального кодексу України. Наразі
до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за ч. 1 ст. 125 ч. –
нанесення легких тілесних ушкоджень. Якщо висновки судмедекспертизи вкажуть на наявність

іншого ступеню тілесних ушкоджень, вона буде перекваліфікована. У цій справі
триває слідство. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Vladimir Dmutrovuch

    Не порівнюйте Правий сектор,і вчинок одного чоловіка,подумайте чи взагалі є відношеня між П.С і ним,

    Герої на сході воюють,в тому числі і П.С.

    Слава Україні...
  • Анонім

    https://youtu.be/b953vUT0q9k Відео по подіїї
  • Анонім

    http://www.ex.ua/990984216207     Відео по події!!!
  • Анонім

    http://www.ex.ua/598756008264   Невеличке відео по події.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up