Активісти влаштували біля ОДА «Чорний вівторок»

Активісти влаштували біля ОДА «Чорний вівторок»
Близько двадцяти активістів зібрались біля облдержадміністраціїна акцію протесту cьогодні, 21 жовтня, вранці. Вони хотіли звернути увагу влади на провалені тендери з закупівлі ліків для ВІЛ-інфікованих, онкохворих, тих,що мають гепатит, туберкульоз та ін.

Учасники прийшли на демонстрацію з чорними плакатами «Чорний вівторок» - Уряд та МОЗ провалили закупівлю по 18-ти важким захворюванням», «Скоротіть процедуру закупівлі ліків!!!», - закликали вони. Деякі плакати наклеїли на двері головного входу в ОДА. 
- ВІЛ-інфіковані, онкохворі, хворі на гепатит, туберкульоз, гемофілію – усі залишились без ліків. – скаржиться член організації "Люди, якіі живуть з ВІЛ-СНІДом" Світлана Шороб, - і наша ціль: закликати владу закупити медикаменти якнайшвидше. Максимум впродовж місяця. Адже це не просто закупівля ліків проти грипу. Через будь-яке зволікання щодня помирають люди!

Previous Next

Начальник департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Курило запросив протестувальників на коротку бесіду у приміщення ОДА.
- На жаль, бесіда виявилась не надто продуктивною, – повідомляє член ТМО «Джерела» Софія Остролуцька. - В ході розмови учасники перейшли, в основному, на з'ясування особистих питань.  В результаті цього дійшли лише згоди, що необхідно більш тісно громадянам співпрацювати з департаментом охорони здоров'я.
 

- Під час колегії, яка відбулася у Міністерстві охорони здоров’я минулої п’ятниці, йшлося про забезпечення лікарськими засобами медичних закладів області, – наголосив Володимир Курило. – Я хочу акцентувати вашу увагу на тому, що вперше у Україні з бюджету 2014 року не закупили медикаменти. За словами в. о. міністра охорони здоров’я Василя Лазоришинця, з певних причин тендери не були проведені, але міністр запевнив, що дане питання вирішується. Міністерством охорони здоров’я вже укладені договори щодо забезпечення ліками на суму 558 мільйонів гривень. Тож до 10 листопада очікуємо поступлення препаратів».

За словами Володимира Курила, 558 мільйонів це – 36% від усієї суми, яка передбачена державою на закупівлю ліків. Повний її розмір 2 мільярди 160 млн грн.

Відео дня

- У свою чергу намагається забезпечити медичними препаратами хворих на онкологію, туберкульоз, гемофілію, гепатит, ВІЛ і департамент охорони здоров’я ОДА, – підкреслив Володимир Курило. – Враховуючи ситуацію, яка склалася в державі, у проекті обласного бюджету на 2015 рік на медичне забезпечення передбачили додаткових 300 тисяч гривень. На нашу думку, за умови стовідсоткової реалізації замовлень і ефективного використання коштів з обласного бюджету проблему забезпечення ліками повністю вирішимо.
 


Павло ЛОТОЦЬКИЙ  093-252-88-83

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Швороб Паша

    Виправте швороб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up