Бійці Нацгвардії розповіли всю жорстоку правду про АТО

Бійці Нацгвардії розповіли всю жорстоку правду про АТО
Під час чату бійці Нацгвардії Юрій Данілов та Сергій Корлиханов наголосили на тому, що обовязок кожного чоловіка - захищати сувою країну
Зустріч із бійцями батальйону Нацгвардії, що дислокується в місті Тернополя, відбулася у четвер, 18 грудня. Говорили про те, зщо насправді коїться на Сході країни та чи близьке завершення війни.

Гості програми уже кілька разів побували в зоні проведення АТО. Спілкуючись з місцевим населенням, вони роблять висновки, що люди на Сході поступово починають розуміти, хто і чим дихає наспрвді.

За словами Юрія Данілова, прості українці поступово приходять до тями. У їхніх думках з”являються якісь достовірні нотки, про те, що ж насправді відбувається на території, де вже стільки місяців поспіль тривають бойові дії.

- Якщо раніше вони категорично нас не сприймали, то сьогодні навіть радіють, коли українські військові звільняють їхні населені пункти від сепаратистів, - говорить він. - Адже під головувванням терористів, звичайні жителі не мали абсолютно нічого: ні продуктів, ні світла, ні тепла. Їх тримали у мороці. Ми ж їм і їжею, і речами допомагали. Тому вони почали нас сприймати інакше. Переконалися в тому, що ми, українці мусимо триматися разом - і в радості, в біді.

Відео дня

У спілкуванні з місцевим населенням Донецької та Луганської областей наші бійці намагаються бути щирими, але водночас і тримають дистанцію.

- Вони й  самі прозрівають, - продовжує пан Юрій. - Кажуть: «А ми думали, що ви інші...». Дивно, ми їм пояснюємо, що такі ж самі люди, як і вони - із плоті і крові. А всі байки, які придумують ополченці - не більше, ніж вигадка. Вони й справді задумуються.

Свої прогнози про те, коли вже настане довгоочікуваний мир у нашій крїні, чоловіки робити не беруться. Про дії військового командування говорять досить обреежно. Натомість наголошують на тому, що для того, аби війна скоріше закінчилася усі ми мусимо об’єднатися проти ворога.

- Обов’язок кожного справжнього чоловіка - боронити рідний край, свою сім’ю, своїх дітей, майбутніх онуків від того страхіття, яке приносить війна, - говорить старший інструктор, заступник командира патрульного взводу спеціального призначення Сергій Корлиханов. - У 95-му році я пішов в армію і до сьогодні служу. Як би тяжко не було, я обрав свій шлях свідомо і не хочу  з нього ступати. Я і далі боронитиму свою Україну, бо я повинен це робити.

Пан Сергій з повагою ставиться до всіх мобілізованих та добровольців, які не «відмазалися», а пішли на війну.

- Серед них є немало успішних людей, які мають солідний бізнес, великі гроші, натомість вони йдуть виконувати свій громадянський обовязок, - каже він. - Прикро, що є такі, котрі тікають від повісток, переховуються, «хворіють», виїжджають за кордон. Але, якщо так: я не піду, він не піде, то хто піде воювати?!  Не можна бути байдужими, тим паче, соромно тоді взагалі називатися чоловіком. Дехтоіз гражданських говорить: «От ми б тих сепарів порвали б». То вперед - автомат,військкомат - і на Схід демонструвати свою доблесть!

 

Гостями програми були:

- Старший інструктор, заступник командира патрульного взводу спеціального призначення Національної гвардії України, військової частини 3002 м. Тернопіль Сергій Корлиханов

- Старший інструктор, командир штурмового відділення патрульного взвод спепризначення Юрій Данілов.

 

Націкавіші відгуки з сайту http://te.20minut.ua/1042853:

 

Анонім

Чому сєпари не люблять нациків і укропчиків?

Юрій Данілов

Нацики для них - це як есесовці, гестапо, групи зачистки. Вони асоціюють бійців Нацгвардії з фашистами, думають, що ми дітей варимо, закручуємо їх в банки, а потім зимою їмо (сміється - прим. авт.).

Прості люди, які живуть на Сході країни, також зомбовані російською пропагандою, не всі, звичайно, та все ж... Вони думають: бандерівці - такі-сякі. Але є й багато таких, які радіють тому, що ми приїхали визволити їх від терористів-загарбників.

 

Від редакції

Ви, напевне, також між собою якось кличите представників ворожого табору?

Сергій Корлиханов

Звісно, між собою ми також говоримо на них - сепарюги і так далі. Одне ми знаємо точно: це -наш ворог, із якими ми ведемо війну.

 

Тернополянка

Аваков казав, що Нацгвардії дадуть важке озброєння. Чим реально воюють наші бійці? Якою технікою забезпечені?

Юрій Данілов

Із нового озброєння, яке ми нещодавно отримали, - це БТР-4 «Буцефал». Досить потужне озброєння з гарною пушкою, навіть встановлені камери. Хотілося б замінити багато ще радянської техніки, яка вже навіть морально застаріла.

Сергій Корлиханов

У принципі, озброєння вистачає. Хоча багато хто й думає, нащо Нацгвардії воно потрібне. Але це вже не друга Світова війна. Ми не можемо постійно бігати. Потрібно бути мобільнішими.

 

Від редакції

Яка саме військова техніка нині найбільш актуальна?

Юрій Данілов

БТРи, танки, машини піхоти , бойові машини піхоти та інше.

Сергій Корлиханов

Нещодавно наша тернопільська частина отримала два КрАЗи - один - вантажний, інший - для перевезення особового складу.

 

Дописувач

На Сході Вам доводилося пересікатися з військовослужбовцями з інших частин і куточків країни. Які настрої у бійців?

Сергій Корлиханов

Так, було дуже багато батальйонів з різних куточків країни - і Києва, і Рівного, і Львова, і Чернігова тощо. Усі вони виконують свій громадянський обов’язок - захищають країну, як це і мають робити чоловіки.

 

Журналісти

Чи є серед ваших рідних та знайомих зі Сходу ті, які зараз воюють у складі української армії?

Юрій Данілов

Є в мене один знайомий із Краматорська, звати його Рустам. Він записався у добровольчий батальйон. Нині, наскільки знаю, воює десбь у Попасній. Як на мене, такі люди - справжні патріоти.

 

Дописувач

Чи страшно повертатися з Тернополя в зону АТО?

Юрій Данілов

Там все чітко: ось ми, а он - наші вороги. У нас, військових,усе чітко, нам поставили завдання, ми його виконали. Тут набагато складніше: довкола ніби й друзі, але серед них знайдеться немало прихованих ворогів, які готові встромити ніж в спину.

 

Анонім

Чи вистачає на всіх бронижелетів? Касок? військового спорядження?

Сергій Корлиханов

Так, бронижелети є в кожного бійця, так само й каски. Хотілося б більше сучасного військового спорядження, приміром, каліматор на автомат, тепловізор чи ще щось.

Ми дякуємо волонтерам за всі ті речі, які вони збирають і добувають для наших бійців. Дякуємо всім тим, хто приносить теплі речі чи продукти. А оці листівки, які своїми рученятами роблять діточки. Вони додають нам сили, наснаги, зміцнююють бойовий дух.

Юрій Данілов

Коли ми були у Слов’янську, то там, де ми жили, вся стіна була завішена дитячими малюнками. У вільний час ми переглядали ці листівки. Невеличкі малюночки з корявим дитчим почерком, помилками, але найдорожчі у світі. На очі навертаються сльози. Ми знаємо, що будемо стояти там до кінця от заради таких маленьких ангелочків, щоб вони мали мирне над головою, щоб ніхто з них не знав, що таке війна.

 

Подоляночка

А вам вже видали по два раба? Розкажіть, як ви знаходите спільну мову зі своїми рабами?

Сергій Корлиханов

Це все брехня. Ми спроможні відвоювати незалежну територію нашої країни у ворогів без всяких там рабів. Тим паче, рабовласництво вже давно відмінили. Ми ще в школі про те вчили.

 

Від редакції

Військові зазвичай мають гарне почуття гумору? Як рятуєтеся від нудьги, хоча там, напевне, і немає, коли нудьгувати?

Юрій Данілов

Анекдоти розказуємо, і на музичних інструментах деколи граємо, і співаємо. Часом погнлузуємо один з одного, але так, не зі зла, а по-доброму, по-дружньому (посміхається - прим. авт.).

 

Подоляночка

Як правильно готувати російськомовних немовлят і з чим їх подавати?)

Юрій Данілов

Місцева жителька якось приносила нам огірки, ми їй дали хліба, а наш старшина ще додав жартома: «Пані, пані, візьміть ще тушонку, це - свіжозакатані дітки»... То вона так тікала, що й слід простив. Такі розмови - не більше, ніж вигадка наших ворогів.

 

Подоляночка

Розкажіть, які найпотрібніші речі на фронті. Мій знайомий казав, що заново оцінив вологі серветки і їх важливість)

Сергій Корлиханов

Необхідні речі особистої гігієни. Часом бракує навіть такого елментарного, як зволожуючий крем. Донбас - степова місцевість, там клімат сухіший, але суворіший, досить часто виснажують потужні пориви вітру. У листопаді, коли ми були там, температура повітря вже була мінус сім градусів. Стоїш на блокпості, вітер сильний, аж ззбиває з ніг. Шкіра обвітрюється,стає сухою, тріскається.

Юрій Данілов

На зимову пору потрібні маски, щоб захистити обличчя. Ніколи не буде зайвим взуття. Кожному потрібно мати дві, а то й три пари. Чоботи сильно промокають, щоб їх висушити нині потрібно хоча б доба. Тому в нагоді стають електричні сушки для взуття. Інакше, коли ноги мокрі, на морозі, на вітру бійцю дуже неприємно. Одяг так само - немає де сушити. Томупотрібно мати про запас. А про шкарпетки взагалі мовчимо. Це - найактуальніше, мабуть.

 

Подоляночка

Розкажіть якісь гарні історії про дітей зі Сходу, якихось милих тварин, які до вас пристали або щось таке. Добре, хороше.

Сергій Корлиханов

У нас був котик на блокпосту, який ловив нам мишей. Хоч він був ще зовсім кошеня, але вже ходив на полювання. А ще наш вірний друг, пес Хитрун. Ми його приютили. Розумний собака. Коли має відбутися щось недобре, Хитрун завжди сильно гавкав. Тварини мають шосте чуття, ми в цьому пересвідчилися.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up