Партнер рубрики Події

Біля будинку на Руській, 8 - хмари пилу через скульптора, скаржиться тернополянка

Біля будинку на Руській, 8 - хмари пилу через скульптора, скаржиться тернополянка
У гаражах просто у центрі міста чоловік відкрив майстерню, де витісує пам'ятники з каменю. Хмари пилюки від цієї роботи летять просто у двір сусіднього будинку. Влада обіцяє проблему вирішити

- У нас у двір неможливо вийти. Навколо стільки пилюки, що годі дихнути, - каже тернополянка Ірина Павлик. – А все через те, що у гаражах поряд з будинком чоловік виготовляє пам'ятники з каменю.

Така ситуація виникла біля будинку на вул. Руській, 8. Чоловік привозить величезні брили каменю і витісує з них фігури. Весь пил йде на подвіря прилеглого до гаражів будинку, осідає на дитмайданчику та на вікнах мешканців. Також у дворі стоїть шум від роботи спеціальними інструментами по каменю. Пані Ірина зверталася у різні інстанції, та проблемі ніхто не зарадив.

- Я телефонувала у наш жек, проте там сказали, що це не їхня територія, - каже жінка. – Порадили збирати підписи і писати заяву в міськраду. Але жильців тут мало, бо переважно все квартиранти, причому багато іноземців. Також я зверталася на довідку міськради "15-80". Там мене переадресували в управління житлово-комунального господарства міськради. В управлінні мені сказали, що приїде комісія і все перевірить. Вони приходили, але майстра, очевидно, хтось попередив і він закрився.

Відео дня

Ірина Павлик додає, що зверталася і до самого скульптора, проте чоловік навіть слухати її не захотів.

- Він працює у масці, а як нам дихати? – обурюється читачка. – Через дорогу від його "майстерні" дитсадок №10, з іншої сторони школа № 6, трохи далі музичне училище. Я вважаю, що такі майстерні треба облаштовувати десь за містом. Як можна тесати камінь у самому Центрі, де багато людей та різних установ?

24 липня кореспондент побувала біля будинку на Руській, 8 та біля майстерні. Проте господаря не застала. Як каже наша читачка, чоловік був того дня, проте через дощову погоду працював недовго.

- Він нікого не слухає і нікому нічого пояснювати не хоче, - каже пані Ірина. – Ось погляньте тут зразу поруч дитмайданчик, але спокійно погуляти з дитиною через пил та шум я тут не можу. Я вже навіть не кажу про те, як наші вікна пилом припадають.

Про проблему на вул. Руській, 8 ми повідомили начальника управління житлово-комунального господарства міськради Миколу Лесіва.

- Я все зрозумів, - сказав він. – Я вже даю завдання, муніципальна поліція поїде туди і все з'ясує.

Про результати перевірки ми повідомимо згодом. Також редакція готова вислухати позицію чоловіка, який працює у майстерні. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sammer

    О, галичманин ("скульптор") рулить! Роздайся море!...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up