Партнер рубрики Події

Бізнесмен, що захопив чималий шмат землі в заказнику, не з’являється на суд

Бізнесмен, що захопив чималий шмат землі в заказнику, не з’являється на суд
Чернівецькому бізнесмену, що захопив 80 соток у Касперівському заказнику, невдовзі повинні обрати міру запобіжного заходу. Однак на судові засідання з цього приводу, призначені на кінець грудня, ані бізнесмен, ані його захисник не з’явились.


Відтак правоохоронці заявили клопотання про примусовий привід бізнесмена до суду. 

Нагадаємо, понад п’ять років чернівецький бізнесмен Богдан Савчук захоплював землю,  знищував дерева та будував на території Касперівського ландшафтного заказника. Відтак з 2010 року, його володіння,  що починались із невеличкого літнього будиночка, розрослись  до солідної за розмірами  – на 80 соток, бази відпочинку «Аквамарин». 


 Зупинити бізнесмена нібито намагались місцева влада та контролюючі інстанції. Так, за інформацією екологів, вони п’ять років фіксували порушення на території заказника та що найменше двічі їх передавали у прокуратуру. Однак на цьому ж етапі - передачі її  прокуратурі - справа і завмирала. Стверджують, що повідомляли  про порушення на території заказника з 2013, і у сільраді Касперівців. Однак правоохоронці  не могли встановити особу, якій належить база.  І навіть після відкриття у 2013 році кримінальних проваджень, чоловік продовжував розбудовуватись.

Ситуація дещо змінилась, а розслідування пожвавилось, після спільних «відвідин»  у вересні 2015 року згадуваної бази громадськими активістами, правоохоронцями, контролюючими інстанціями. Про це ми писали у статті «Захопив землю в заказнику і будує».

Відео дня

Читайте також: На Тернопільщині чернівчанин на незаконній землі збудував котедж із зонами відпочинку

- Наразі внесено є декілька статей. Підозру пред’явлено за двома статтями –  252 КК, частина перша «Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду» та 246 «Незаконна порубка лісу», - каже старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області Юрій Барабан. – На даний час ще внесені 197-1 «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво», частина друга, і 197-1, частина четверта. Також по них ведеться  досудове розслідування. 

У подальшому, за словами слідчого, буде вирішуватись питання про винесення підозри і за цими статтями. 

- Наразі (30 грудня – прим. ред.)  розглядається клопотання щодо застосування щодо нього запобіжного заходу. На даний час він не з’являється ні до слідчого, ні у суд,- продовжує він. - Тож ми заявили клопотання. Слідчий суддя його задовольнив і буде винесено ухвалу про примусовий привід даного чоловіка до суду.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Анонім

    загнати  бульдозер
  • Анонім

    Перестаньте обсирати Надала...Вже набридло це..Пусте  ,іне більше...Розмова йде про якогось чернівецького баригу-жидика, прошу і про нього щось писаити ...

    reply Анонім

    вони не можуть заспокоітися , бо місто не іхне, не можуть роздерибанити бо не дае надал і бесага, то вчора на сесію не прийшли  бо великими християнами поробилися вже в 15 годині  посідали за столи і святкували різдво ПРИДИВІТЬСЯ  УВАЖНО ДО АНДРІЯ  ШКУЛИ ОСНОВНОГО ОПОЗИЦІЙНОГО ДЕПУТАТА ХРИСТИЯНИНА ВІРНОГО, ВАМ ЙОГО РИСИ ОБЛИЧЧЯ НІ ПРО ШО НЕ ГОВОРяТЬ, смішно мені  як людина  сотворила ще собі імідж великого журналіста  правдоруба,сколотив коло себе таких як він і тішать себе думкою що мають  якись вплив на свідомість тернополян,крім огиди до іхнього оскаженілого і озвірілого оскалу  в тернополян вони не викликають, то чужинці які прийшли знищувати наше місто ,
  • Анонім

    То приїдьте до нього і заберіть силою цього бика ,будете і надалі гратись в придуркуватих демократів..
  • Анонім

    Чому "чесна" прокуратура хоче обрати запобіжний захід тому , хто вирубав 80 соток коло Касперівцців  запобіжний захід , а другому -товаришу мера Надала - Гуді , що вирубав гектар лісу в заповіднику і обмежив доступ до озера дозволяє і надалі будуватись?)



    скільки треба заплатити тернопільським продажним прокурорам щоб робити що заманеться?

    скільки треба заплатити меру Надалу ,  щоб мовчав і дозволив будуватись?

    і скільки треба заплатити махровим природоохоронцям і правому сетору щоб вони закрили рота?

    reply Анонім

    депутати дорвалися в міській раді , вони хо чуть зняти архітектора бесагу, бо вже запланували розпродати  тернопіль, вже продають історичний будинок в центрі міста, місто в небезпеці

    Олена Степанова reply

    Історичний будинок в місті продає не міська рада. Він перебуває у приватній власності юридичної особи.

    reply Олена Степанова

    депутати втихаря весь тернопіль зроблять приватною власністю себе любимих,так дерибанити легше і ніхто не перевірить, що хочуть то роблять

    Олена Степанова reply

    це питання не до місцевих депутатів. Той будинок на першопочатках належав до державної власності, а не комунальної

    Анонім reply Олена Степанова

    а якщо по темі так чернівецький бізнесмен має право власності на 40 соток, а на сорок сотках стоять тимчасові деревяні будинки розбірної конструкції-так спиляно пару дерев,але  у циніка Гуди все набагато серйозніше .

    При мовчазні продажній згоді Надала він і далі будує свій маєток у заповіднику коло озера іі землю попри брехню мера дала таки міська рада! .іншу частину то чисте кримінальне самозахоплення з вирубкою сотень дерев і величезним парканом.

    Це і є лице беспорадного мера кримінальника, який покриває своїх друзів злодіїв,  кажуть по ділах їх будете бачити-ну ось)

    reply Анонім

    бідні  з вами  ніхто і спілкуватися не хоче, а рветеся до влади , з того буде пшик

    Микола Унгурян reply

    ой-вей, та щоб так роздерибанити землі міста як це робив мер Надал з архітектором Бесагою (хоча той швидше був слухняним виконавцем) то ще варто постаратись.

    На скільки "схудли" тернопільські парки за попередньої каденції мера-поцреота? а незаконних будов скільки?

    reply Микола Унгурян

    ой на на а скільки зараз депутати наживуться з продажі кожного будинку в тернополі, страшно подумати, ви видко в долі

    reply

    де  дешевий ринок, який надал хотів зробити для тернополян, шо продасьте під забудову

    Олена Степанова reply

    Вже один зробив. "Комунальний". На Шептицького. Дешево далі нема куди, та й не комунальний він зовсім а приватний

    reply Олена Степанова

    по вашому то депутати злодіі і той  ринок закриють, бо він не потрібний,

    Олена Степанова reply

    саме так. депутати попереднього скликання на чолі із Надалом. І ринок той там не потрібний був.

    reply Олена Степанова

    то виходить так турбуються  депутати про людей, ринки не потрібні, цікава позиція

    reply

    так  що  тернополяни будемо дякувати надалу що встиг хоть один ринок для нас зробити, бо більше про нас ніхто турбуватися не буде,як не крути  але  на комунальному  дешевше ніж в супермаркетах,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up