Будівництва готелю на Петлюри архітектори не погоджували

Будівництва готелю на Петлюри архітектори не погоджували
Готель, який планують збудувати на бульварі Петлюри (на ділянці в 9 сотих, яку продали на аукціоні) буде не зовсім готелем. Містобудівна рада, яка ніби то погодила будову, насправді ж відхилила розгляд цього питання через суперечність будівельним та архітектурним нормам.

Про те, що будвництво готельного комплексу погодила архітектурна рада, сказав начальник управління архітектури міської ради Василь Бесага.

- На перетині двох вулиць є вільна ділянка, - сказав журналістам пан Бесага. - Щоб архітектурно завершити бульвар, ми надали дозвіл на будівництво готелю. Архітектурна рада погодила це питання, тож і з нашого боку зауважень немає...

Така заява, м'яко кажучи брехня, повідомив в редакцію голова правління Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів України, член містобудівної ради Олег Головчак.

Відео дня

- Містобудівна рада відхилила розгляд цієї забудови, адже на бульварі взагалі не можна нічого будувати, - каже фахівець. - Мова не про готель на 2-3 поверхи. Звучала інформація про дев'ятиповерхову будівлю. Готелем вона буде, по великому рахунку, формально. Швидше це будуть квартири готельного типу. Якщо ще простіше, то говоримо про житловий багатоповерховий і багатоквартирний будинок. Дев'ять сотих, якщо відкинути питання розташування, добра ділянка для приватного будинку. Максимум для будинку на декілька сімей. Все навантаження "ляже" на сусідні будинки. Навряд чи на проданій ділянці вдастся розмістити і стоянку і дитячий майданчик. Але, нажаль, містобудівної ради влада не чує.

Згідно з законом рішення такої ради – не обов'язкове до виконання, але в мерії задекларували погодження з нею, чого не роблять.

- Це вже не вперше пан Бесага ігнорує раду, або каже що вона погодила хоч цього і не було, - зауважує архітектор. - Яскравий приклад будова біля залізничного. Містобудівна рада висловила категоричний протест проти такої будови, яка порушує все, що лиш можна придумати.... Але в міській раді зробили по своєму і навіть звучала інформація про погодження з боку архітекторів. Як архітектори, а в містобудівній раді дійсно професійні люди, можуть погодити нищення міста і перетворення Тернополя в посміховисько? Скажу більше – майже всі скандальні забудови члени ради "забракували" і виступали проти них, але...

Говорили свою думку учасники містобудвної ради і тоді, коли в місті затверджували межі парків.

- Всі ж бачать, що чимало парку лишилось за межами парків, після затвердження меж, - каже пан Головчак. - Ми виступали проти таких дій, бо ж розуміли що всі зелені ділянки, які не ввійшли в межі підуть під забудову. Останні роки так і відбувається. Повторюсь: в кожній сфері є фахові люди, думку яких треба враховувати, але цього не роблять. Особливо сумно від того, що не чують архітекторів, а роблять що заманеться. Вернусь до бульвару Петлюри: після забудови це вже буде не бульвар, а будинок біля будинку в супереч закону, логіці, архітектурним нормам.

Детальніше про земельну ділянку, яку продали під готель ТУТ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА

              ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ



                               Н А К А З



                           07.07.2011  N 108



                                         Зареєстровано в Міністерстві

                                         юстиції України

                                         22 липня 2011 р.

                                         за N 903/19641

                Про затвердження Типового положення

                   про архітектурно-містобудівні ради



         { Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства

                        регіонального розвитку, будівництва та

                             житлово-комунального господарства

           N 199 ( z0879-13 ) від 20.05.2013 }



        2.4. Результати розгляду  Радою  проектів  будівництва  мають

    виключно  рекомендаційний  характер і не можуть вимагатися під час

    погодження та затвердження таких проектів.



        2.5. Ради надають рекомендації з питань планування,  забудови

    та  іншого  використання  територій  у  межах  історичних  ареалів

    населених  місць   і   зон   охорони   пам'яток   архітектури   та

    містобудування  з  урахуванням рішень консультативних рад з питань

    охорони культурної спадщини.

    Анонім reply Анонім

    Тобто Головчак Тормо.......
  • Анонім

  • Клон

    А хто пам`ятає цей район на початку 90-х. Відеотека біля пошти з трьома залами, господарський магазин, "Оріон", комерційні кіоски "Вілія", "Прип`ять", які були ніби з іншого, не нашого, світу. Острів цивілізації, яким він лишився і досі. І хто такий Надал щоб нищити місто нашого дитинства. Де він був коли ці райони строїли. Школа, три дитячих садочки, магазини,  бульвар. Там більше нічого не треба. Жодних церков, багатоповерхівок, готелей. Район цілком довершений. Це "Тинда", Надал. Мовчати люди не будуть. Повір
  • Анонім

    готель у Тернополі потрібний європейського типу,тому ,що на даний час немає жодного
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up