Партнер рубрики Події

Будівництво біля залізничного вокзалу: міськрада відмовилась представляти інтереси громади

Будівництво біля залізничного вокзалу: міськрада відмовилась представляти інтереси громади
Прокуратура визнає недійсним договір щодо будівництва торгового комплексу біля залізничного вокзалу в Тернополі.

Прокуратура в повному обсязі підтримує позовні вимоги про визнання недійсним договору щодо будівництва торгового комплексу біля залізничного вокзалу в Тернополі, незважаючи на те, що у судовому засідання Тернопільська міська рада, яка, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» представляє інтереси територіальної громади, подала письмове клопотання про припинення розгляду цієї справи.

Нагадаємо, 13 березня 2015 року прокуратура міста Тернополя звернулася до господарського суду Тернопільської області з позовом про визнання недійсним інвестиційного договору щодо будівництва торгового комплексу на вул.Б.Хмельницького в м.Тернополі. 

Позов подано в інтересах територіальної громади міста Тернополя, яку відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» представляє Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування.

Проте, в судовому засіданні, яке відбулося 16 квітня 2015 року, представник Тернопільської міської ради подав письмове клопотання про те, щоб припинити розгляд цієї справи у зв’язку з тим, що Тернопільська міська рада не підтримує позову. 

Читайте також: За будівництво біля вокзалу взялася прокуратура

Незважаючи на відмову Тернопільської міської ради представляти інтереси громади під час розгляду справи, представником прокуратури області в судовому засіданні підтримано позовні вимоги в повному обсязі. 

Також представником прокуратури підтримано клопотання про забезпечення позову щодо заборони проведення будівельних робіт торгового комплексу на вул.Б.Хмельницького в м.Тернополі та наведено мотиви, у зв’язку з якими така заборона є необхідною. Проте, ухвалою суду зазначене клопотання відхилено. Суд, поряд з іншими мотивами відмови, зазначив, що клопотання про забезпечення позову не пов’язане з предметом позовної заяви, який має немайновий характер, а тому не підлягає задоволенню.

Відео дня

Наступне судове засідання щодо розгляду позову прокуратури міста Тернополя про визнання недійсним договору щодо будівництва торгового комплексу біля залізничного вокзалу в місті Тернополі відбудеться 23 квітня, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Roma Swetrov

    При видачі дозвільних документів на це будівництво порушено Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» :

    Ст.5 п.   2. Вимоги  містобудівної  документації  є  обов'язковими  для виконання всіма суб'єктами містобудування.

    Ст.8 п.3 Рішення   з   питань   планування  та  забудови  територій міськими   радами  та  їх

    виконавчими  органами,  в  межах визначених  законом  повноважень з урахуванням вимог містобудівної документації.

    Ст.24 п. 4. Зміна цільового  призначення  земельної  ділянки,  яка  не відповідає  плану  зонування  території  та/або  детальному  плану території забороняється.

    Порушено ст.25 п.1 та 2.

    Порушено Порядок надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст, затверджений Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07. 10011 р. № 109 п.2.4

    Підставою для відмови  у видачі містобудівних умов та обмежень  є  невідповідність  намірів  забудови земельної ділянки положенням відповідної містобудівної документації на місцевому рівні. (). Не відповідає генплану та плану зонування, все. А далі позов до притягнення відповідальних осіб за порушення законодавства. Я за порушення ЗУ «Про будівельні норми» і не згадую.  

    Чому досі відповідальні особи не покарані чи не сидять  у відповідності до п. 7. Ст.18 вказаного вище Закону – питання до контролюючих органів. Не бавтесь із злодіями бо втратите Тернопіль. Правда завжди вийде на зовні завтра чи через місяць, до виборів точно сядете.

    Anonymous reply Roma Swetrov

    так Сергій Віталієвич планує пройти складний шлях Семерка Романа Романовича: рекет, банда, зона, бандюк в законі, інвестор)))())
  • Анонім

    Шо то по краям якісь піцики будувати, давайте забабахаєм по центру, прям перед входом афігенний макдональдс, і так всім доведемо що Тернопіль то не "відстале місто"

    Anonymous reply Анонім

    Один на площі....другий біля міськ ради...бо всюди одні пияки...гги

    Анонім reply Anonymous

    Слухайте, та біля міської ради - там купа місця! 9-поверхову споруду там і на кожному поверсі - "Назарія-1", "Назарія-2", ..."Назарія-9".

    В жодному місті такого нема! Притік туристів - ґарантований!
  • Анонім

    забудовники расчехлили що тут можна коменти постити))))

    Анонім reply Анонім

    бику,бери вище.То не забудовники,а самі агенти кремля.

    так-так вуйцю,істину кажу ті.
  • Анонім

    в такому темпі Тернопіль так і залишиться самим відсталим містом в Україні. З яких прчин і кого не влаштовує дана будівля?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up