Партнер рубрики Події

Бюджетники погрожують владі страйком

Бюджетники погрожують владі страйком
Пікет під тернопільською ОДА планують провести бюджетники Тернопільщини 4 грудня. Причиною цьому є затримка у виплаті заробітної плати працівникам освітньої та дорожньої сфер, а також тепловикам.

- Свято народовладдя закінчилося, тепер починається свято в урядовців, - каже голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний. - Ми прекрасно розуміємо, що в країні складна ситуація, що всюди ввімкнений режим економії. Але тоді він має бути всюди, а не лише в нашій області.

Так освітяни скаржаться, що їм відмінили надбавку за престижність та затримують виплати зарплати за останні місяці.

- Вимоги до педагогічних колективів зростають, а от витрати на освіту рахують за старими схемами, - скаржиться заступник голови облпрофспілки освітян Людмила Мокей. - Але як пояснити людям, що роботу вони мають виконувати по-старому, а зарплата у них буде менша, та й та невчасно? Нам пропонують якісь шляхи вирішення проблеми, але чомусь ми самі маємо ходити і добиватися перерозподілу виділених коштів, оформляти якісь позики із надлишків бюджету, щоб люди отримували зароблені гроші вчасно…

Відео дня

Проблеми із виплатами заробітної плати є і у виробничій сфері. Зокрема, шляховики наголошують: щоб виплатити зарплату освітянам, саме робітники спочатку мають наповнити бюджет.

  - А як це можливо зробити, якщо у нас вже зараз не профінансовано виконаних робіт на 20 млн. грн? - дивується голова облпрофспілки шляховиків Володимир Липницький. - Ви собі уявляєте, як це: прокидатися о другій годині ночі, при температурі за вікном в -20 градусів, щоб почистити дорогу від снігу, посипати піском? Просто, щоб люди зранку спокійно вирушили на роботу. А тепер цим людям починають затримувати зарплату.

Окрім того, дивують і насторожують шляховиків, так звані, оптимізаційні заходи влади.

- Нас просто скорочують, - продовжує пан Липницький. - Роблять так, щоб декілька районів обслуговувала одна організація, але хіба таким чином можна забезпечити якісне виконання робіт?
Напружена ситуація і у тепловиків. Так, через заборгованість у 4,1 млн грн у  “Тернопільміськтеплокомуненерго” з жовтня заблоковано всі рахунки.

- Ми стали заручниками ситуації, - каже голова профспілки тепловиків Петро Мельник. - Єдина надія — на своєчасну оплату за послуги тернополян. Саме з цих грошей ми й маємо назбирати на виплату боргу. Окрім того, виплачувати заробітну плату працівникам теж треба. А із цим будуть проблеми, якщо рахунки не розблокують. Наразі триває суд, тож ми сподіваємося на позитивний результат…

Тернополян просять не хвилюватися, зриву опалювального сезону, незважаючи на ситуацію, не буде. Та й шляховики повністю готові до зими.

Однак, якщо обласна рада не робитиме кроків назустріч бюджетникам, то після запланованого на грудень пікету, цілком можливо, що перейдуть до більш радикальних дій — розпочнуть страйк.

 

Ірина НЕБЕСНА, 098-950-56-57

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up