Партнер рубрики Події

Чому вода з крана дає так багато осаду?

  • Хтось
Чому вода з крана дає так багато осаду?
Помітив, що останнім часом вода з крана ну дуже погана. Коли кип'ятиш її, то потім повно осаду - такого, як пісок.

Може наш водоканал тепер спеціально очищає воду через пісок? ))

А якщо серйозно, то таку воду небезпечно пити. І навіть їсти на ній варити. бо ж той весь осад потім іде в нирки. А ліки зараз – дорогі.

Відео дня

Що з тою водою робити? І чого вона взагалі така брудна? Водоканал, ви де?

 

ВІД РЕДАКЦІЇ
Коментує завідуюча лабораторією хіміко-бактеріологічного контролю якості питної води КП "Тернопільводоканал" Леоніда Шимків:
- Тернополяни споживають воду виключно з артезіанських свердловин. Особливістю такої води є наявність у ній певної кількості необхідних мінеральних солей. Зокрема і солей кальцію та магнію. Для організму людини вони не шкідливі. Навіть навпаки, кальцій зміцнює кістки, магній сприяє нормальному функціонуванню серцево-судиної системи. Проблема може виникнути тільки з побутовою технікою. Адже внаслідок кип'ятіння води, солі кальцію та магнію сприяють утворенню білого осаду. Тому періодично чайник, до прикладу, слід очищати за допомогою питної соди, оцту чи лимонної кислоти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Бо туда пісяє директор Тернопільводоканалу вже не перший рік
  • Діонісій

    по санітарним показникам, вода з під крану стерильна майже :) на рахунок бактерій, то так, а от на рахунок іншого (пісок, іржа, солі) бажає кращого,

    хоч такі бабоси вже платимо, але мити посуд і приймати душ, якщо вона чиста, щоб іржа не залишалась на волоссі чи потім на полотенці, цілком безпечно.

    он дивився по теліку в Мексиці і в Єгипті, то взагалі можна хе...р знає, що підчипити, там люди вмиваються даже бутельованою водою,  так що в нас ще можна жити :)

    Любаша&Паша Сачко reply Діонісій

    Купіть акваріумних рибок.1 -у воду з крана,2- у воду за 60 копійок.для вас це буде шок.

    Діонісій reply Любаша&Паша Сачко

    взяти акваріумних рибок і запустити їх в таке середовище ? відстояти воду пару діб і потім їх запускати можна, і так робили завжди, зі стінок акваріуму наліт треба прибирати, бо то солі,  в мене, наприклад живуть равлики, якщо я їм даю воду не з під крану, чи не колодязьну, там де є солі, то вони не мають кальцію і гинуть, через місяць приблизно, порушується ракушка, це стосується і рибок, чому не знаю

    а кампот і Поляну Квасову, я думаю, якщо в такий розчин людину запустити, то вона довго там не виживе :)
  • Oleksandra Lukavetska

    ми купуємо воду з тих бочок, що по 60коп/літр. вона хоч смачна і практично не дає осаду. дорого, але здоров'я таки дорожче.



    а оте нещастя, що наш водоканал називає питним то лише для технічних потреб
  • David Starr

    Треба взагалі не мати розуму, щоб пити воду із крана, навіть кип_ячену. Ну і фільтр хоч грубої очистки має бути полюбому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up