Депутати звернулися до Президента щодо врегулювання відключення електрики у Тернополі

Депутати звернулися до Президента щодо врегулювання відключення електрики у Тернополі
Депутати Тернопільської міської ради на черговій 54 сесії звернулися до найвищого керівництва держави та керівників енергетичного сектору з вимогою негайно впорядкувати ситуацію з відключенням електропостачання, яке останніми днями відбувається у режимі, що викликає значне соціальне напруження серед тернополян.

«У зверненні зазначено, що внаслідок так званих «аварійних відключень енергії» постійно виникають ситуації масового виходу з ладу побутових електроприладів, створюється загроза роботі дахових котелень та індивідуального опалення помешкань, а дошкільні навчальні заклади та об’єкти інфраструктури міста не можуть працювати у плановому режимі, - розповідає міський голова Сергій Надал.

- Відповідно, що таке ставлення до звичайних тернопільських сімей викликає справедливе обурення, особливо після оприлюднення в ЗМІ інформації про те, що відключення електроенергії не поширюється на сепаратистські регіони і розміщені там промислові потужності, які перебувають у власності олігархів».

Також у документі зазначено, що у випадку не виправлення ситуації протягом найближчих днів, депутати залишають за собою право скликати позачергову сесію з питання енергетичної безпеки Тернополя, на яку запросять для роз’яснення керівництво ВАТ «Тернопільобленерго», відповідальних осіб Кабінету Міністрів України та можуть звернутися до СБУ та органів прокуратури розслідувати питання відключення електрики у спосіб, що несе пряму і серйозну загрозу тернополянам.
До слова, міський голова Сергій Надал вже неодноразово направляв звернення до керівництва ВАТ «Тернопільобленерго» та депутатів ВРУ від Тернопільщини з вимогою надати чіткі графіки відключення електропостачання у Тернополі та належно інформувати населення, а також погоджувати графіки відключення електроенергії з міською радою.

Подаємо текст звернення повністю:
 
Президенту України Порошенку П.О.
Прем'єр-міністру України Яценюку А.П.
Голові Верховної Ради Гройсману В.Б.
В.о. голови Тернопільської ОДА Крисаку І.Б.
Генеральному директору ВАТ «Тернопільобленерго» Юхимцю І.Ю.
Директору ДП «Енергоринок» Гнатюку Ю.Л.
 
Сьогодні, на вимогу Уряду, обмеження електропостачання відбувається шляхом так званих “аварійних відключень електроенергії”. Внаслідок цього, без попередження і постійного графіку, часто по кілька разів на день, відключаються від електроенергії одні й ті ж райони міста Тернополя, при цьому зовсім не вимикають інші.
Внаслідок цього постійно виникають ситуації масового виходу з ладу побутових електроприборів, зокрема холодильників – техніки, на яку середньостатистична українська сім'я збирає гроші не один місяць. В сьогоднішніх економічних умовах, через відсутність реформ і недолугу валютно-курсову політику, внаслідок різкого зниження життєвого рівня українців, відновлення зіпсованої побутової електротехніки стає непоправною загрозою для сімейних бюджетів.
Постійне безладне вимикання електроенергії у так званому “аварійному режимі” створює загрозу роботі дахових котелень і індивідуального опалення помешкань в умовах зими. Виведення з ладу дорогих котлів – ще одна пряма загроза конкретним українським сім'ям. Бездумне відключення електроенергії може мати наслідки не менш важкі, аніж ворожі терористичні атаки.
Постійне безладне вимикання електроенергії не дає змоги в плановому режимі працювати дошкільним навчальним закладам, важливим об'єктам соціальної інфраструктури міста.
Таке ставлення до звичайних тернопільських сімей, які завжди сумлінно і вчасно розраховуються за спожиту електроенегрію, викликає справедливе обурення, особливо після оприлюднення в ЗМІ інформації про те, що відключення електроенергії не поширюється на сепаратистські регіони і розміщені там промислові потужності, які перебувають у власності олігархів, та фактично не розраховуються за електроенергію.
Тернополяни не раз у важкі періоди української історії демонстрували готовність прийняти складні випробування заради майбутнього. Інтереси української незалежності для нас є безперечною цінністю. Ми розуміємо, що для виходу з глибокої економічної та суспільної кризи потрібно пройти через багато незручностей і перешкод. Але посадовці не мають жодного морального права спекулювати високими почуттями українців для виправдання власної непрофесійності та бездіяльності.
Зайвих стресів тернополян можна уникнути через впорядкування відключень електроенергії, запровадження чіткого та справедливого плану і графіку, що передбачатиме чергове відключення від електропостачання різних районів міста у наперед відомі години.
Якщо ситуація буде продовжуватись і не буде виправлена протягом найближчих днів, залишаємо за собою право скликати позачергову сесію з питання енергетичної безпеки Тернополя. Ми вимагатимемо прибуття на сесію керівництва ВАТ «Тернопільобленерго», відповідальних осіб Кабінету Міністрів України зі звітом перед громадою м.Тернополя про ситуацію з відключеннями. Ми вимагатимемо від Служби безпеки України та органів прокуратури розслідування щодо відключень електрики, які відбуваються у спосіб, що несе пряму і серйозну загрозу тернополянам.
Прийнято на 54 сесії Тернопільської міської ради 18 грудня 2014 року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Скільки може тривати цей безпрєдєл????

    Депутати правильно зробили! Треба вирішувати це питання!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up