Партнер рубрики Події

Добровольців із Тернопільщини незабаром визнають учасниками бойових дій

Добровольців із Тернопільщини незабаром визнають учасниками бойових дій

Вже 65 родин українських добровольців визнали сім'ями учасників бойових дій. Однак це лише початок, обіцяють чиновники та члени Національного руху Державницька ініціатива Яроша.

Близько десятка областей та районів по всій Україні вже створили комісії щодо визнання добровольців учасниками бойових дій та призначення їм соціальних пільг.

 - 65 родин добровольців уже отримують пільги, бо їхніх чоловіків офіційно визнали учасниками бойових дій. Мова йде про Івано-Франківську, Чернівецьку, Чернігівську, Житомирську області, Дніпро, Кропивницький, - розповідає представник Національного руху "ДІЯ" Андрій "Богема" Шараскін. - Тепер така ж комісія починає діяти і в Тернопільській області. Ми визначили, що ефективніше, коли такі рішення приймають безпосередньо на місцях, а не на рівні держави.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

До складу такої комісії на Тернопільщині входять громадські активісти, які краще за інших знають, хто справді йшов на війну на Сході України добровольцем, пояснив Андрій Шараскін.

 - Зараз у нас в області є десь 3 200 демобілізованих бійців, - коментує заступник голови ОДА Юрій Юрик. - Ближче до кінця року ця сума зросте до 5 тис. осіб. Що ж до добровольців, то ми найближчими днями опублікуємо повний список документів, які необхідно буде пред'явити, аби податись на визнання учасником бойових дій.

Подавати пакет документів потрібно буде в управління соцзахисту Тернопільської ОДА. Всі деталі представники комісії обіцяли надати в найближчі дні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    добровольців, які перші пішли в АТО, на війну точніше, першим треба дати учасників бойових дій !!!, а не тим ментам і все таке, яких посилають на місяць-два в відрядження, вони потім учасники АТО, а хлопи-добровольці, які там сидять в окопах по року - два,  мають виборювати і добиватись цього.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up