Фоторепортаж із Дня знань у Тернополі (ОНОВЛЕНО)

Фоторепортаж із Дня знань у Тернополі (ОНОВЛЕНО)
Тернопіль, 4 школа, Перший дзвоник
Розмаїттям вишиванок, синьо-жовтих стрічок, кульок і квітів відрізнявся цьогорічний День знань від попередніх у Тернополі. Більше про свято Першого дзвоника у різних школах міста дивіться у фоторепортажах коресподентів 20minut.ua.

Українська гімназія

Previous Next

В Українській гімназії цьогоріч урочиста лінійка мала яскраво виражений патріотичний характер. Учні та вчителі прийшли на свято в національному одязі. Спершу випускниця виконала пісню про Україну. Згодом хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули у боях на Сході. Коли ж пролунали перші акорди гімну України, школярі та учителі дружно заспівали. Це виглядало дуже зворушливо. Директор гімназії Анатолій Крижанівський закликав усіх у цей складний час не бути байдужим до того, що відбувається у державі. А представник міськради Юрій Дейнека подарував гімназії видання про Шевченка, яке щойно вийшло з друку.

школа №3

Previous Next

Перший дзвоник у школі № 3 відбувався традиційно. Учнів вітав директор школи, заступник міського голови, священик. Школярі співали пісень та читали вірші. У багатьох у руках були сині та жовті квіти.

школа №4

Previous Next

Сім сотень учнів №4, їхні педагоги і рідні святкували День знань у парку ім. Шевченка. Серед них — учні та їхні батьки із зони АТО.
- Два тижні тому, до приїзду дітей із Луганщини і Донеччини, у нас було 689 учнів. Зараз — більше, - розповідає директор школи №4 Наталія Левенець. - Є 31 клас, у тому числі три перших. У кожній паралелі класів є діти зі Сходу, в основному у класах з російською мовою. Їх орієнтували на школу №4 як освітяни, так, наприклад, і Самооборона. А загалом у нас навчаються діти 17 національностей. Усі до всіх толерантно ставляться.

Відео дня

школа №5

Previous Next

У школу № 5 ми потрапили, коли святкування Дня знань вже завершилося. На подвір'ї лунала музика, а учні не поспішали розходитися. Випускники позували до фото, менші дітки бігали та раділи. 

школа №6

Previous Next

У школі-ліцеї №6 ім. Н.Яремчука директор спершу Олександр Остапчук нагадав школярам про невеселі події в Україні. Полеглих за нашу країну вшанували хвилиною мовчання. На дзвонику також нагородили випускників-меценатів школи. Один з них, зокрема, є автором фігури м'яча на подвір'ї школи, інший - допоміг із ремонтом фасаду-"вишиванки". Зауважимо, що багато діток одягли на свято вишиті одежини та принесли квіти у синьо-жовтих тонах, а випускниці заплели у коси синьо-жовті стрічки, деякі дівчата мали і віночки.

школа №9

Previous Next

У школі-економічному ліцеї №9 цьогоріч свято Першого дзвоника було патріотичним. Учні тримали у руках синьо-жовті прапорці та повітряні кульки, на костюмах - такого ж кольору стрічки. Чимало дітей і батьків з учителями дефілювали шкільним подвір'ям у вишиванках.

школа №12

Previous Next

Близько 9.50 Перший дзвоник закінчився у школі-християнському колегіумі №12. Після урочистої лінійки учні не поспішали розходитись. Слухали зі шкільних колонок гурт "Океан Ельзи" та фотографувалися з однокласниками. 

Школа №11

Previous Next

Свято Першого дзвоника в школі №11 також мало патріотичний характер. Більшість діток були вбрані в національне вбрання, а на їх грудях красувалися жовто-сині стрічки, у косах дівчат були вплетені квіти та вінки. Адміністрація закладу, вітаючи школярів із Днем знань, побажала дітям успіхів у навчанні та мирного неба над головою. Активісти співали патріотичні пісні про москалів, які знущаються над українцями та нашу велику перемогу. Учні також виконували танці та піднімали Державний прапор. Традиційно пролунав перший дзвінок.

школа №19

Previous Next

П’ятеро дітей із родин переселенців зі Сходу і Криму пішли 1 вересня до школи №19. Усі дітлахи одягнули вишиванки.
- Ми попередили батьків, що харчуватись учні будуть безкоштовно, ми також забезпечимо їх одягом і взуттям, - каже директор школи №19 Ганна Ярема. – Очікуємо, що діток-переселенців додаватиметься. І ми зробимо все можливе, щоб вони почувались у нашій школі комфортно.
Наприкінці свята учні запустили в небо жовті, білі і голубі кульки, загадавши бажання. Ми намагались довідатись у дітей про їхні мрії. Більшість із них, як виявилось, чи не найбільше прагнуть, аби до України повернувся мир.

школа №20

Previous Next

А в школі №20 більшість учениць заплели у коси жовто-блакитні стрічки. Натомість хлопчики причепили українську символіку на костюми. Також на святковій лінійці відзначили учениць, які були волонтерами Самооборони.

школа №23

Previous Next

У школі №23 свято Першого дзвоника пройшло у патріотичних кольорах. Багато школярів принесли букети з синіх та жовтих квітів. Після урочистої лінійки за старою доброю традицією "першачків" завели у клас одинадцятикласники. 

школа №24

Previous Next

Ніде яблуку впасти було і на подвір'ї школи №24. Цьогоріч тут набрали чи не найбільше першокласників – на цілих шість класів. 
- Цьогоріч ми випустили три дев’ятих класи і один одинадцятий, а набрали найбільше першокласників – 190, - каже директор школи Ігор Каразія. - Цьогоріч будемо вчитись по суботах, але матимемо довші зимові канікули. А все решту, як завжди, з оптимізмом, посмішкою – і вперед, вперед.
За півтора години урочистої лінійки учні встигли і стіну з коробок викласти, на якій врешті з’явився номер «24», а зі зворотної сторони – карта України. «Будували» стінку діти упродовж усієї лінійки. Також потішили батьків та педагогів піснями, танцями, та отриманими грамотами за успішне навчання минулого навчального року. Наприкінці святкування батьки випустили в небо жовті та блакитні кульки, що символізували мир. 

Школа мистецтв

Previous Next

У вишиваних строях,  із жовто-блакитними стрічками у косах,такого ж кольору букетами  зустрічали 1 вересня у обласній школі мистецтв. Нині у ній навчається понад 300 діток. 
- Я працюю тут 14-й рік. Я вважаю, що це - одна із найкращих шкіл України, - каже мама двох учнів та водночас вчитель школи Оксана Рудницька. - Адже тут поряд із загальноосвітніми предметами, є чотири дисципліни, які діти можуть опанувати – хореографічне, образотворче та театральне  відділення, музичні інструменти. Тут дітки  виростають всебічно розвинутими людьми. 
Завітали на свято до учнів й представники влади. Їм адміністрація закладу нагадала про обіцянку добудувати поверх школи. А дітки, принісши по цеглині на сходи, власне зробили свій маленький вклад у розбудову.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sammer

    ...І чому немає жодного фото з батьками, нав'юченими клунками-пакетами-коробками із хабарями для вчителів? Як могли, як сміли ці симпатичні діти приходити сьогодні із букетами квітів?! У країні - боротьба з хабарництвом.....)))

    на та reply Sammer

    це відколи букет квіток-хабар?тим більше,що після лінійки,всі квіти були покладені до пам"ятників(різних)
  • Sammer

    Журналісти!!!!! А ДЕ ВЧИТЕЛІ?!!!!!  Цікаво, хто вчив вас, коли ви такі, вибачте, недолугі по відношенню до вчителів?

    Зі святом усіх!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up