Гумові чобітки з утепленням можна придбати у Тернополі за 200 грн

Гумові чобітки з утепленням можна придбати у Тернополі за 200 грн
Чобітки та ботильйони із гуми – найкращий спосіб розв’язати проблему мокрих ніг осінніми дощовими днями. Утім, ходити у них весь день фахівці не радять – штучний матеріал не дає дихати шкірі.

 

Тож із часом шкіру ніг може вразити грибок. Окрім того, гумове взуття зазвичай не має  супінатора, відтак може розвиватись плоскостопість, вважають медики. Та якщо ходити у  такому взутті недовго, перевзуватись у змінні туфлі чи чобітки відразу після приходу на  роботу чи навчання, та доглядати за ним – проблем не виникатиме.

Придбати «гумовці» можна як на ринку, так і у магазинах. Дитяче - за 100-150 грн, для  дорослих - за 100-230 грн. Ботильйони коштують 100 грн, то утеплені чобітки - 200-230. 

Відео дня

- Недешеве дитяче взуття, - емоційно каже тернополянка Оксана Тимчук, яку ми зустріли  на ринку. – Мене обурює, що майже немає різниці між вартістю дитячого взуття та для  дорослих. Дитяча ж ніжка постійно росте! 

Продавці пояснюють: на все ціна зростає, і гумові чобітки – не виняток. Вартість гумових  чобіт залежить і від того, з яких матеріалів вони виготовлені.

- „Гумовці” виготовляють з кількох матеріалів, - розповідає продавець Марія (прізвище не  вказала – прим. ред.) – поліестер, гума, бавовна. Ті, до складу яких входить бавовна, дорожчі. З пінки – дешевші. 

Проте на яке взуття не впав би вибір, покупець, за словами продавців, має звернути увагу на  кілька моментів. Приміром, неякісне китайське взуття може мати різкий запах.

- Якщо гумове взуття має запах, то краще його не купувати, - каже продавець Тетяна.  – Можливо, до складу входять якісь шкідливі речовини або ж виробники порушили технологію. Ми такого не привозимо.

Покупцям продавці радять обирати взуття, зважаючи на сезон. Так, якщо у літні дощові дні  можна спокійно ходити у взутті без утеплення, то в холодну погоду без нього не обійтись.

- У гумових чобітках на осінь як мінімум має бути тепла устілка, - додає пані Оксана. – Тож  не варто купувати взуття впритик. Краще взяти на розмір більше, щоб і шкарпетку можна  було одягнути. Хоча для осені найкращий варіант – це «валяночок». Окрім того, аби ніжка не  травмувалась, передня та задня частина чобітка мають бути дещо потовщеними. 

Також, за словами продавців, підошва у якісних чобітків повинна бути прогумованою,  щільною, жорсткою, але водночас і гнучкою. А на поверхні самого чобітка не повинно бути  ніяких недоліків – потовщень, порізів, бульбашок. 

- У продажу є як чобітки одного кольору, так і різнокольорові, з цікавими принтами, - додає  жінка. – Треба зважати на те, для чого вам таке взуття – для поїздок до лісу, на дачу чи  прогулянок містом. Адже для першого потрібне щільніше взуття. А ще варто пам’ятати:  доглядати за таким взуттям також треба правильно. Приміром, повернувшись із вулиці,  чобітки треба протерти ганчіркою, змоченою у теплій воді. А щоби вони і далі блищали,  обробити гліцерином. 

Сушити біля відкритого вогню чи батареї таке взуття не можна – воно може деформуватись, збігтись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up