Партнер рубрики Події

Хочеш миру – готуй парабелум!

Хочеш миру – готуй парабелум!
“Хочеш миру — готуй парабелум!” - вважає психолог та співорганізатор вишколу “Захисти свій дім”.

Як повідомляє співорганізатор, у рамках вишколу, окрім навиків поводження зі зброєю та вивчення тактики партизанської війни, відбудуться також заняття із саморегуляції. Під час цих занять навчатимуть балансувати між “бойовою, тваринною, первісною” частиною психіки та соціальною, заземлювати сильні емоції та переживання, швидше відновлюватись після пережитих стресових подій, запобігати виникненню психотравми внаслідок війни та залишитись продуктивною, діяльною, цивілізованою, духовною та креативною особистістю, яка відчуває і створює безпеку для себе, своїх рідних та близьких.

- Війна на Сході України стала викликом для всього українського народу, - каже психотерапевт, організатор партизанського вишколу. - Подолати військову агресію, підтримати армію, допомогти пораненим, дати притулок біженцям, сприяти відновленню життя у містах і селах – це завдання об’єднало українців з усіх куточків нашої країни і з-за її меж. Утім, ми стаємо усе більш свідомі тих психологічних ран, яких завдає війна, і необхідності впоратися з ними.

За словами психолога, зараз нам як суспільству у швидкі терміни треба набути знань і навиків запобігання та зцілення уражених психотравмою війни, до яких можна зарахувати всіх більш-менш свідомих українців. Багатьом із нас несила пасивно спостерігати за перебігом драматичних подій на Сході країни, і тоді з’являються нові волонтери.

Відео дня

- Дух війни вражає навіть тих, хто робить вигляд, що нічого не змінилося в їхньому буденному житті, - вважає психолог. - Адже такі механізми захисту у вигляді ігнорування, заперечення, знецінення глобальних суспільних трансформацій насправді потребують величезних затрат психічної енергії. Ну хіба можна марнувати свій час, коли нові й нові похоронки вручають очманілим від туги матерям героїв?

Війна стосується кожного, і важливо це просто визнати, зазначає співорганізатор вишколу. Тому завдання психологів під час вишколу — допомогти визначитися, що робити тим зрілим громадянам, які з різних причин зараз не на передовій, куди спрямувати енергію відчаю, болю, гніву, бажання перемоги та якнайшвидшого завершення кровопролиття.
За словами співорганізатора вишколу, багато бійців, розповідаючи про свій досвід перебування на Майдані чи у зоні бойових дій, відзначають дивне заспокоєння та рішучість, які охоплюють того, хто діє. А “на гражданці” зростити відчуття безпеки та підняти бойовий дух можна лише підготовкою, знаннями, набуванням навичок виживання в екстремальних умовах.

- “Хочеш миру — готуй парабелум!”, — каже психолог. — Тут усе чесно та справедливо: учасник вишколу тренується, а потім вирішує, що робити з цим досвідом. Чи залишитись удома і почуватися впевненіше, коли треба буде захищати рідне місто, вулицю, хату від агресивних зайд, чи зголоситись волонтером або добровольцем у зону бойових дій, маючи більше шансів для виживання та перемоги.

Довідково
Для участі у партизанському вишколі всі охочі можуть звернутися: за телефоном 067-196-18-81 (Микола), e-mail: [email protected]

Детальніше про вишкіл читайте тут:

Тернополян запрошують на партизанські вишколи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up