Партнер рубрики Події

Хто з тернопільських депутатів мільйонер, а хто за межею бідності

Хто з тернопільських депутатів мільйонер, а хто за межею бідності
Представники руху "ЧЕСНО" опрацювали декларації депутатів міської ради та розповіли про те, хто з тернопільських можновладців заробляє мільйони, а хто живе за межею бідності.

- Ми зараз аналізуємо діяльність роботи міської ради по декількох напрямках, - розповідає координатор кампанії «Стеж за грошима» громадського руху «ЧЕСНО» у Тернополі Юлія Ковальчук. - Наприклад, перевіряли депутатські приймальні, тобто як вони приймають громадян, які питання вирішують. Згідно результатів можемо сказати, що Тернопіль - одне із небагатьох міст, де депутати дійсно майже завжди є на прийомі, вони вислуховують громадян та вирішують їхні проблеми.

Ще один напрямок діяльності руху - аналіз декларацій доходів депутатів.
- Ми їх аналізуємо для того, щоб виявити, можливо, корупційну складову або потенційну залежність міських обранців від власних інтересів, а не від волі виборців, - пояснює Юлія. - Ми брали декларації за 2014 рік тому, що хочемо порівняти їх на момент, як тільки депутати зайшли в раду і за всі їхні каденції.
Отримати декларації, як признаються у русі, було досить складно.

Відео дня

- Ми кожному депутату надіслали офіційний запит з проханням надати нам свою декларацію для ознайомлення, - говорить аналітик громадського рух «ЧЕСНО» Оксана Маланчук. - У декого були неадекватні відповіді на наші прохання. Загалом ми отримали лише 13 декларацій від 42 депутатів. Найбільше декларацій ми отримали від таких партій, як «Самопоміч», «БПП» та «Свобода».

Щоб отримати інші декларації представники «ЧЕСНО» декілька раз звертались у архів. І після двох місяців запитів їм надали доступ до них.

- До слова, до 1 квітня згідно рішення сесії депутати мали опублікувати на сайті свої доходи, але наразі декларацій депутатів ще немає, - каже Юлія Ковальчук. - Найбагатшими обранцями, стали два депутати від «Свободи», два від «Самопомочі» та один від «Громадянської позиції». Хочу звернути увагу на те, що аналіз робився по сукупності доходів декларанта та членів його сім”ї.


Отож, найбагатшою виявилась родина депутата від «Свободи» - Галини Гевко. Їхній сукупний дохід на рік складає 2 530 648 грн. Родина Петра Ландяка заробила 1 168 191 грн, родина Івана Сороколіта - 931 425 грн. Дохід родини депутата Юрія Штопка за 2014 рік становить 902 340 грн, а родини його однопартійця Олега Нитки - 856 957 грн.

Окрім своїх доходів депутати також декларували розмір сімейних фінансових активів. Тобто скільки коштів у них є на банківських рахунках, вартість цінних паперів, їхні внески до статутного капіталу підприємства або організації.

- За цими критеріями найбагатшим депутатом є Оксана Яциковська з партії «Ляшка», - повідомляє Оксана Маланчук. - Сума її задекларованих фінансових активів становить 1 242 000 грн. У «порошенківця» Юрія Смакоуза - 1 134 733 грн, у «свободівця» Стаюри - 351 350 грн. Ще у одного депутата з «Свободи» Марії Баб”юк - 300 422 грн, а у Ландяка - 226 793 грн.

Окрім списку найбагатших депутатів представники руху «Чесно» також зробили список найбідніших депутатів тернопільської міської ради.

- До списку "злиднів" потрапило п'ять депутатів - Павло Бич, Тарас Білан, Олег Шморгай, Іван Зінь та Володимир Гринда, - розповідають представники руху. -До уваги брались їхні декларації сукупно з сім”ю, ми їх ділили на кількість членів їхньої родини та порівнювали з прожитковим мінімумом у 2014 році.

Наприклад, Павло Бич балотуючись у депутати був студентом і за 2014 рік задекларував 331 грн доходу.

Детальніше про найбагатших та найбідніших депутатів дивіться на відео:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Яке щастя що я вже не живу в Україні :) бачу який був бардак такий і залишився
  • Анонім

    Всім би тільки обісрати і покритикувати, ніякого криміналу і олігархів я тут не побачив. А якщо заробляєш 2000 то шукай кращу  роботу, а не завідуй людям які вміють заробляти.
  • Oleg Synovets

    Той невдобний момент, коли тернопільські депутати заробляють більше за Тимошенко Ю.В., яка минулого року заробила  75 616 грн. ))) Може б то наші депутати скинулися? )))
  • Анонім

    Вони, бл**і, з такими доходами, а ви - ду́рні, вкалуйте за 2000 грн...

    Анонім reply Анонім

    100%((((

    Анонім reply Анонім

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up