Ігор Мамус: "Розповів про хабарництво, тепер вбивають бізнес"

Ігор Мамус: "Розповів про хабарництво, тепер вбивають бізнес"
Масові перевірки, негативні статті в ЗМІ, суд – наслідки заяви про вимогу хабара посадовцем відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, переконує засновник табору "Зорепад-Струсів" Ігор Мамус

Ще у квітні чоловік публічно розповів про те, що в нього вимагали відкат за перемогу в тендерах, які проводив фонд. Тендери стосувалися оздоровлення сотень дітей з області за державний кошт.

Тернополянин, як розповів сам, відмовився, а згодом повідомив про вимагання журналістам і написав заяви до правоохоронців та в контролюючі органи.

Порушення були у всіх

Відео дня

Участі в тендерах "Зорепад-Струсів" так і не взяв. Пропозиції табору відхилили ще на етапі розкриття пропозицій. Причина – помилки в документації. На розкритті пропозицій був журналіст "RIA плюс" і бачив, що порушення в документах дійсно були. Так само проблеми з документами виявили у ТзОВ "Санаторій "Барвінок". Ці пропозиції відхилили.

До інших учасників зауважень на засіданні комітету не озвучили. Проте порушення були, переконує пан Мамус. Чоловік висловлює припущення що їх "не побачили" саме тому, що учасники погодились на пропозицію поділитися прибутками з організаторами торгів.

- Перевірка фінінспекції встановила, що пропозиції дочірнього підприємства оздоровчий комплекс "Лісовий", оздоровчого закладу "Лісовий дзвіночок" та дитячого оздоровчого комплексу "Збруч" не відповідали вимогам документації з конкурсних торгів, - розповідає Ігор Мамус. - Проте організатори торгів їх не відхилили, а процедуру закупівлі не скасували. Тобто нас, "Зорепад-Струсів", які пропонували найнижчу ціну – 109 гривень – викинули з торгів, а учасників, які просили 130-150 гривень, залишили. Це при тому, що порушення були і у нас, і у них. Як на мене, це хороше підтвердження того, що від нас хотіли хабара, але ми його не дали. Як вчинили інші, судити не буду. Але є те, що є. Вони пройшли попри порушення.

Документи з результатами перевірки є в редакції, і вони підтверджують слова пана Мамуса.

- Виявлені порушення не є підставою скасовувати результати торгів, - каже чоловік. - Такі закони. Так, когось оштрафують, бо ж інспекція направила результати в міліцію та обласну адміністрацію. Триває розгляд. Основна біда в тому, що після того, як я розповів про вимогу хабара, нас почали пресувати. Я вважаю це помстою і спробою вбити бізнес. Майдан відбувся, але система корупції діє. Я мушу про це говорити і просити захисту громади.

"Прийдіть, подивіться"

Зараз табір залишився не лише без держзамовлень, а й без звичайних клієнтів.

- Ми маємо приймати дітей, ми готуємось до сезону, а у нас перевірка за перевіркою, - говорить чоловік. - Доходить до абсурду – перевіряють дві санстанції: і районна, і обласна. Перевіряє податкова інспеція. Це все на підставі листів від керівництва відділення фонду соціального страхування. Підняли весь державний апарат, аби нас вбити. Перевірки нічого не виявли, тому знайшли інший спосіб зашкодити роботі – перевірка з фонду навідалась в табір і навмисне пішла в той корпус, який не відремонтований. Інші в хорошому стані, туди не йшли.

Корпус не ремонтували, бо зробити все і одразу неможливо, переконує пан Мамус.

- Є корпуси доведені до пуття, є відремонтований басейн, новий спортінвентар. Є люди, які продумують і організовують дітям якісне дозвілля. А вони навмисне, як російські ЗМІ, показують ту картинку, яка лякає, - обурюється підприємець. - Ці фотографії передали в ЗМІ. Лунали фрази "гетто для дітей", "екстремальне оздоровлення" і тому подібне. Це дуже низько. Людина, яка вимагала хабара й не отримала його, людина, на яку я поскаржився, відмазується і мстить.

Пан Ігор кличе охочих завітати в "Зорепад-Струсів" та на власні очі подивитися, що і як.

- Дійшло до того, що посадовець, якого я звинуватив, звернувся до суду, - каже Ігор Мамус. - І не особисто, а від імені фонду зі звинуваченнями в створенні негативного іміджу. Це нісенітниця. Я ніколи не звинувачував фонд. Там є чесні люди, які сумлінно працюють. Я звинуватив виключно одну людину, яка хотіла хабаря. У нашій країні, схоже, корупціонер може робити усе, бо має владу і гроші. Хабарі в тендерах – це сотні тисяч, за які можна купити і чиновника, і перевірку, і журналіста. Я таких можливостей не маю, тому прошу захисту громади.

Після заяв про вимогу хабара, правоохоронці провели перевірку, але підтверждення не знайшли. Натомість представники Антимонопольного комітету виявили ознаки порушення щодо проведення одного з лотів. А фінінспекція - порушення в тендерній документації учасників. Результати перевірки передали правоохоронцям, тож останнє слово за ними.

- Ми також звернемося до прокуратури, адже дійсно можемо втратити бізнес, - каже Ігор Мамус. - Я не відмовляюсь від своїх слів: була вимога хабаря, а зараз є використання службового становища заради помсти і нищення бізнесу.

У фонді соціального страхування ж наполягають, що усі перевірки проводять виключно задля безпеки дітей та якості їнього оздоровлення. Мовляв, на умови відпочинку та харчування в "Зорепаді-Струсів" нарікають діти та їхні батьки. Звинувачення щодо вимог хабара задля перемоги в тендері відкидають.

Після закінчення усіх перевірок щодо порушень в тендерах на оздоровлення, ми напишемо про їхні результати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    М'ясо в школи і дитсадки пхають бразильське. Його взагалі офіційно заборонено ввозити в Україну, але.....
  • Anonymous

    Не знаю Мамуса особисто,деколи відпочиваю за чашкою кави у бункермузі.Дуже привітний персонал та затишна атмосфера.Так,що респект!А з тендерами-шмендерами та аукціонами то нехай бариги розбираються.
  • Anonymous

    Забрати його наркотики, і він буде тихо. Чому респекту до Mamus? Бармени в Коза продажу наркотиків (кристал зустрів) в Коза і alkohol неповнолітні людям. Це потребує нашу повагу?
  • Anonymous

    Мої діти їздили минулого року в Зорепад на пластовий табір. Ми їх відвідували, цікаво було подивитись, бо сама дитиною їздила в "Корчагинець" - як він тоді називався. Минулоріч мої діти жили в совдеповському, але чистенькому відреставрованому корпусі, видно було, скільки праці і коштів вложено в відновлення будівель і території. Харчування було відмінне,дочка навіть поправилась, Цього року на новацький табір їздили в "Лісовий". Умови приблизно такі ж. Харчування не таке якісне і розмаїте, але все свіже, діти наїдались.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up