Ми вийшли на Майдан, щоб змінити систему, - тернопільський автомайданівець


Ми вийшли на Майдан, щоб змінити систему, - тернопільський автомайданівець
Тернопільські автомайданівці головним ворогом вважають корупцію і переконані: як подолати її на державному рівні, війна на Сході одразу закінчиться

Два роки тому 30 листопада утворилась громадська організація Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан».

Активісти тернопільського осередку на сьогодні входять до чотирьох громадських рад при органах влади та силових структурах. І завдяки цьому під їхнім контролем перебуває чимало резонансних справ. Вони, стверджують, ніколи і нікого не лобіювали на жодну посаду. Адже виступають не за зміну того чи іншого посадовця, а саме за зміну системи. Голова тернопільського осередку Ігор Василів переконаний – активісти не можуть змінити ті події, які вже відбулись, але хочуть і будуть впливати на майбутнє.

Основними об’єктами боротьби з системою для тернопільських автомайданівців є корупціонери. Ігор Василів вважає, що в українців є два ворога – Путін і корупція.

Відео дня
  • Якщо ми поборемо корупцію у нашій країні, війна на Сході закінчиться автоматично – і це є наше переконання, - каже Ігор Василів. – Семеро наших активістів зараз воюють на Сході. Тому ми допомагали армії, як і всі свідомі українці, які допомагали нашому війську, аби врятувати державу. Наші активісти йшли на війну добровольцями – добре, один вже повернувся, відслуживши рік.

За зміни в органах прокуратури, правоохоронних і системі судочинства виступають тернопільські активісти. Саме тому автомайданівці прагнули увійти до громадських рад, що були створені при органах влади. Протягом останнього року автомайданівців увійшли до чотирьох громадських рад – при колишньому МВС, фіскальній службі, облдержадміністрації та Департаменті освіти.

  • Член нашої організації Павло Іванечко зустрічається і спілкується з підприємцями, тим самим допомагає вирішувати проблеми, які виникають з фіскальною службою, - розповів активіст ТО ВО «Автомайдан» Антон Думський. – Йдеться про допомогу малому і середньому бізнесу, тим самим – про розвиток економіки України.

На контролі автомайданівців, які увійшли до громадської ради при ОДА, – справа спроби рейдерського захоплення аптеки №78. Допомагали й Інституту післядипломної освіти, де було двовладдя і через це працівники по 9 місяців не отримували зарплати. Після втручання активістів обидва директора були відсторонені і наразі там є виконуючий обов’язків. Відповідно, блокада роботи закладу – в минулому.

  • Донедавна ми входили до громадської ради при міліції, але з ліквідацією цієї структури припинився і громадський контроль, - каже Антон Думський. – Ми на шляху творення і реформування поліції. І сподіваємось, що цю структуру не потрібно буде контролювати.

Однак, отримавши інформацію, що і в нову поліцію можна потрапити за гроші, активісти вирішили самі пройти весь шлях та спробувати стати поліцейськими. Принаймні двоє автомайданівців вже склали тести і готуються до наступного етапу – нормативів з фізичної підготовки.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    "Вийшли, щоб змінити..." І що - змінили?..
  • Анонім

    А может, Антоха, покаялся? Cтал другим? :)
  • Водій

    ВО Автомайдан молодці,але є і інша сторона медалі.

    Це Думський,повірте,з ним ви далеко не підете.Думаю багато хто знає що це за фрукт і на кого він працює,дивно що ви його взяли в свою команду......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up