Партнер рубрики Події

На Тернопільщині скоротили 30% працівників прокуратури


На Тернопільщині скоротили 30% працівників прокуратури
На посади заступників чотирьох місцевих прокуратур претендують люди, які донедавна не мали стосунку до роботи в прокуратурі

Чотири місцевих прокуратури – Кременецька, Теребовлянська, Тернопільська та Чортківська, - функціонуватимуть на Тернопільщині з 15 грудня 2015 року.

Загалом кількість працівників прокуратури скоротили на 30%, повідомив прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк.

Процес формування місцевих прокуратур перебуває на завершальній стадії.

Відео дня

Водночас, до зазначеного періоду продовжують виконувати завдання та функції прокуратури районів та міста.  

  • Будуть призначені заступники, штат оперативних працівників місцевих прокуратур, - каже Олександр Мартинюк.

Наразі пройшла атестація і кандидатури трьох переможців, які, за ствердженням Олександра Мартинюка, отримали найкращі результати, – направили для погодження до Генпрокуратури. Вони, якщо їх погодять, очолять місцеві прокуратури. Прізвищ головний прокурор області поки що не називає.

  • Усі троє - діючі працівники прокуратури, - повідомив Олександр Мартинюк. – Разом з тим, до шістки людей, які претендуватимуть на посади заступників прокурорів місцевих прокуратур, увійшли люди, які раніше не працювали в системі прокуратури.

З такими проведуть співбесіду. І як вони матимуть відповідний фаховий рівень та ділові якості керівника прокуратури, їх призначать на посади заступників.

  • На плечі тих, хто працюватиме в прокуратурі, лягають колосальні відповідальність і навантаження – зовсім не таке, яке було до реформ, - зазначив головний прокурор області.

У районах, де не буде місцевої прокуратури, створять відділи. Там працюватиме начальник відділу і 2-3 працівника – все залежить від кількості населення в даній місцевості. До речі, донедавна їх було на місцях 6-7.

Довідка

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру», замість 639 районних, міських та міжрайонних прокуратур у державі створюється лише 178 місцевих.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up