Комісар розповів про повістки у торгових центрах та клубах

Комісар розповів про повістки у торгових центрах та клубах
Тернопільщина виконала план шостої черги мобілізації лише на 8%. А в розшуку за ухилення від військової служби вже є більше 30 тисяч чоловік з Тернопільщини, повідомив 13 липня обласний військовий комісар Володимир Катинський.

- Проблемні райони - Бучацький, Монастириський, Борщівський, Заліщицький, Підгаєцький, Козівський, - каже він. - Краща ситуація в Підволочиському районі, Теребовлянському. Вже більше 200 голів сільських рад притягнули до адмінвідповідальності і вже притягуються по другому разу за те, що не здійснюють оповіщення військовозобов'язаних. Штраф за непроведення оповіщення - від 510 до 1700, другий раз - 1700-5100 грн. 

Читайте також: В першу чергу мобілізують безробітних, каже комісар

Обласний військовий комісар розповідає, що наразі не вдається мобілізувати безробітних, на яких нині звертають увагу найперше. 
- Центр занятості і місцеві органи самоврядування мене не почули. Але я ще раз наголосив сьогодні на нараді в голови ОДА: для того, щоб не зривати  виробничий процес, діяльність підприємств та установ, пропонуйте безробітним іти на роботу в Збройні сили України. Інакше ми будемо працювати по підприємствах та установах, тому що виконувати планове завдання треба, - каже він. – Бо треба поміняти наших земляків, які більше року знаходяться в зоні АТО і теж хочуть відпочити. 

Володимир Катинський просить громадян не боятися повістки як "чорної мітки". Він нагадує, що вручати повістки для уточнення особистих даних можна в будь-якому місці. 

Комісар прокоментував слухи про те, що нещодавно закрили всі входи та виходи в ТРЦ "Подоляни" та "Новус" та вручали повісти. 
- Не знаю, що було в "Подолянах". Але на сьогодні триває мобілізація, яку органи місцевого самоврядування належним чином не виконують, - каже він. - Тому військові комісари разом з працівниками міліції проводять оповіщення військовозобов'язаних, знову ж таки для уточнення особистих даних. А це можна проводити в будь-якому місці. Ніде не вказано, де вручають повістки. 

Відео дня

Читайте також: На Тернопільщині селяни блокували автомобіль військкомату

Прокоментував Володимир Катинський і те, чи можливі рейди з повістками по нічних клубах і барах міста.

- Я пропонував таке, але рейди по розважальних закладах слід робити спільно з правоохоронцями, - каже він. - Їх частково проводять. Але на таке бракує ресурсу. Міліція працює плідно з військовими комісаріатами. Але якщо "накривати" розважальний центр, то треба розуміти, що потрібно підігнати масу людей, приблизну таку ж кількість, яка знаходиться в розважальному центрі, щоб здійснити перекриття, блокування та перевірку. Тобто сил і засобів на це бракує. Тай взагалі тоді ЗМІ одразу гудітимуть про штучне замовлення на закриття закладів. Поки що, на жаль, ми не можемо та не маємо підстав таке робити. 

Обласний військовий комісар також додає, що всі бійці, які були мобілізовані під час другої хвилі, вже демобілізовані. Крім тих, які виявили бажання продовжити службу. За третьою хвилею не можуть демобілізувати бійців, поки не проведуть мобілізацію у шостій черзі. Бо її якраз проводять, щоб набрати військовозобов'язаних, провести їх підготовку та замінити мобілізованих раніше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Клепачфіль Валентина

    Задовбали..............................Міліцію,Сбу,Внутрішні війська на передову............
  • Анонім

    Ось читав новини на інших сайтах і ось військомат "набрався хоробрості" надрукувати списки ухилянтів ,і дав їм термін тиждень якщо не зявляться ,то надрукують їхні посади і місце роботи так ось мені цікаво чого добиваються военкоми та я впевнений ,що всім тим ухилянтам якось пох.... що там надрукують. Це не ричаг впливу на ухилянтів -це галіма пародія .Тільки виникає питання ,а чи законні дії військомата оскільки у нас діє закон про захист персональних даних .

    Анонім reply Анонім

  • Викладач

    Йдіть у ПВНЗ "Медичний коледж", що на Текстильній 8а. Там такий собі Бурий Микола активно переховується від мобілізації, прикриваючись плоскостопієм і нічним обсциканням в ліжко!!!
  • Анонім

    Скоро з унітазу до мене залізуть ,щоб  вручити мені повістку ,вручіть і засуньте мені її ,там їй місце.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up