Конституція ...

  • Олександр Башта
Конституція ...
Основний закон ми маємо, але чи він виконується ?
Сьогодні був черговий день Конституції. Вітаю.
Хоча з чим вітати ? З "днем закону", який влада системно не виконує ?
З тим "законом", яка кожна наступна нова влада підтасовує під себе ?
Що думаєте Ви ?
28,06,2015, О Башта
 
.


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Башта

    ...
  • Олександр Башта

    Щоб постійно не робили зміни в нашому законі Конституції, треба так мало ... лише добре подумати перед своїм вибором на виборах, та не спокушатись на різного роду непотріб що лише всім обіцяє та рветься до влади, не зраджувати тих, хто боровся та бореться за Україну.
  • Олег

    В США Конституції більше 200 років і основні положення про державну владу такі як повноваження і функції Президента, Парламенту (Конгресу), Верховного суду, державний устрій і т.д. з цього часу не змінювались. Так само і в нас повинно бути. Маємо чудову Конституцію України прийняту 28 червня 1996 року і лиш би вона виконувалась а ніхто не перетягував на себе повноважень, то було б усе чудово. Зміни до Конституції 2004 року вважаю що не принесли нічого хорошого. Але тим не менше ці зміни були здійснені у законний спосіб шляхом компромісу у Верховній раді, і тому варто було дотримуватись цього закону. В 2010 році Янукович в антиконституційний спосіб через Конституційний суд знову вертається до Конституції 1996 р. А в 2014 Верховна рада знову в антиконституційний спосіб вертається до редакції закону 1996 р. Скільки ще таких перетягувань ковдри владних повноважень буде невідомо. Але це не йде на користь державі. Конституцію треба розробити без врахування інтересів Президента, Верховної ради і інших органів державної влади проголосувати за зміни в парламенті і затвердити всенародним референдумом. Розписати детально владні повноваження і відповідальність за порушення. І зробити жорстку систему змін. Щоб проголосувало не менше 2/3 депутатів у ВР, підпис Президента і затверджено всенародним референдумом. Якщо люди не проголосують то не буде ніяких змін. І ніякий інший орган, подібно Конституційного суду не може змінювати Конституцію.

    Олександр Башта reply Олег

    Погоджуюсь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up