Культурно-мистецькі події квітня

  • Вітенько Таня
Вже й травень розпочався. А які ж цікаві та важливі події відбулися в нашому файному місті за останні кілька тижнів? Ось невеличкий огляд подій, що стосуються культурного життя Тернополя:

1. Протягом 17-19 квітня вже втретє в нашому місті проводився мистецький фестиваль «Ї». До Тернополя з’їхались українські письменники, поети з усіх куточків України. В рамках проведення фестивалю вони презентували свій новий творчий доробок, влаштували літературне читання, проводили цікаві конференції та семінари.

Також, цього річ були запрошені і відомі польські та білоруські літератори, через, що «Ї» отримав статус міжнародного фестивалю.

За три роки свого існування захід став досить популярним і важливим мистецько-культурним дійством Тернополя.

Відео дня

2. Ще одним заходом, що отримав статус міжнародного, став п’ятий міжконфесійний фестиваль духовної пісні «Я, там де є благословення».

В цілому учасниками дійства стали понад 800 осіб як з Тернопільщини та інших областей України, так і з різних країн світу (зокрема Словаччини, Румунії, Нігерії).

Фестиваль духовної пісні проводився у неділю, 26 квітня на Театральному майдані. Його учасники спільно виконали молитву за мир в Україні.

3. Тернопільські художники взяли участь в досить цікавому та оригінальному мистецькому проекті «Мамай єднає Україну». Нашими майстрами пензля було створено 18 картин козака Мамая, одна з них є загальнообласною, а решта – присвячені районам. З цих робіт художники планують скласти своєрідну карту Тернопільської області, а згодом й України .

Вже скоро тернопільські Мамаї будуть представлені на виставках у Львові, а згодом і в Тернополі, після чого їх планують передати майбутньому музею «Козак Мамай» у Дніпродзержинську.

ВІТЕНЬКО Тетяни

студентки філологічного факультету

кафедри журналістики

ТНПУ ім..В.Гнатюка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    яка вчасна стаття. Напишіть краще що буде в травні а то знов все попропускаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up