Лохотронщики виманили у тернополянки понад 38 тис. грн

Лохотронщики виманили у тернополянки понад 38 тис. грн
Ось таку золоту статуетку «замовили спеціально для мене у ювеліра», - каже Раїса Глинська. – Та це вже все купи не тримається! Люди, будьте обережні, не зв’язуйтесь із шахраями
Понад 38 тисяч за два роки заплатила тернополянка за товари з каталогів «На дом». Все б нічого, якби якість товарів відповідала ціні, фірма не дурила жінку і не передала її адресу ще кільком подібним фірмам. Тепер потерпіла хоче застерегти інших тернополян

У таку довготривалу халепу тернопільська пенсіонерка втрапила випадково. І що найгірше – обманутих людей чимало по усій країні. Фірма час від часу лише змінює назву і далі дурить.


Утім, такими обманами зазвичай не цікавляться правоохоронні органи. Оскільки для закону це звичайна купівля-продаж.

Так, пані Раїса – науковець, пенсіонер, постійно читає різноманітну пресу. Одного разу, побачивши в одній із тернопільських газет кросворд, розгадала його, надіслала відповідь. Лише згодом зрозуміла, що ну дуже вже легка відповідь потрібна була комусь для того, щоби вивідати якнайбільше домашніх адрес.

- У відповідь у липні 2013-го надіслали мені каталог з товарами. Мовляв, замовляйте у нас товар. Оскільки ми з чоловіком обоє - пенсіонери, то вирішили, що можемо зробити подарунки онукам, які живуть у США, - пригадує Раїса Глинська (чоловік уже помер – прим. ред.). – Почали замовляти. Уже в серпні надіслали повідомлення, що я виграла у них 80 тисяч гривень. Тим виграшем «годували» майже два роки. Щоразу, як надсилали новий каталог.



Окрім того, додає пані Раїса, періодично надсилали інформацію і про виграш у дрібних конкурсах – то електротехніка, то ще щось. Для отримання цього товару жінка мала замовити ще щось, відповісти на лист. Відправники листів - ООО «Юнайтед Украина», ООО «Щедрый дом».

Відео дня


- Розіграші у них відбуваються двічі на рік – у червні і грудні, - додає вона. – Навіть надсилали мені фото попередніх переможців, також пенсіонерів. Надсилали сертифікати, навіть двічі – що стала лауреатом «Головної премії-2015». Тож спеціально для мене вони замовили золоту статуетку. Її, мовляв, отримаю під час вручення головного призу.


Дійшло до абсурду
З наближенням дати вручення нагороди фірма перестала листуватися з тернополянкою. А вже у січні 2015-го звідти написали, що не могли з нею зв’язатись і, наче нічого не сталося, надіслали черговий каталог.  

- Сумно, що я війну пережила, злидні, маю вищу освіту, а хтось має мене за дурня, - каже пані Раїса. - Я підрахувала, що майже за два роки купила у них товару на суму понад 38 тисяч. Що найгірше, вони мені ще досі не надіслали деякий замовлений  і оплачений товар. Винні мені ще три посилки на суму понад 1129 гривень.

Одночасно з обіцянками вручити виграш надсилали інформацію про різні пропозиції та умови отримання призу. Приміром, пропонували зробити 100 ксерокопій одного листа з трьома анкетами, розрізати та роздати сусідам, родичам. Охочі взяти участь у розіграші грошових призів мають просто надіслати свої анкетні дані – ПІБ, адресу. Тоді жінка нібито змогла б отримувати 20% від кожного замовлення, зробленого сусідами та родичами.


Невдовзі після перших зроблених пані Раїсою замовлень почали надходити пропозиції і від інших фірм з пропозицією щось у них придбати. Дійшло до безглуздя. Фірма передала її контакти ще десятку різних компаній. 

- Які дурниці надсилають, словами не передати, - додає співрозмовниця. – Так, з якогось Інституту психології приходить інформація про продаж «ідолів», тобто різних статуеток для удачі. Приміром, прислали мені пропозицію придбати статуетку Катерини ІІ. Мовляв, вона принесе мир, сімейний затишок, благополуччя. Я вже не витримала і надіслала відповідь – я ж історик. Запитала, чи вони хоч знають, хто така Катерина і яке життя вона вела. Більше нічого не надсилали. 


Почали писати екстрасенси
Тернополянці почали надходити листи і від усіляких екстрасенсів, астрологів, що рекламуються у тернопільських газетах. Вони також пропонували написати свою дату народження, вказати анкетні дані і обіцяли «причарувати» удачу. 

- Написала мені одна, що я маю зробити для того, аби отримати свій приз розміром 80 тисяч гривень, - додає пані Раїса. – Звідкіля вона знає мою адресу і про той обман? Я не здивуюсь, якщо у тієї фірми є всі документи на свою роботу. Але ж не на обман! На їхніх листах немає ані юридичної адреси, ані номера телефону. 

До слова, про ООО «Щедрий дім», «На дом» є доволі багато інформації на сайтах інших регіонів. Там йдеться саме про обман. Всюди цими фірмами зацікавились журналісти через скарги незадоволених людей. Приміром, ООО «На дом» уже десятиліття діє в Росії. Усілякі пропозиції брати участь у конкурсах, кросворди вкладають навіть у великі видання. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up