Майданівець Дмитро Кидалюк отримав 10 поранень. Підтримайте його!

Майданівець Дмитро Кидалюк отримав 10 поранень. Підтримайте його!
Десяток кульових поранень та три контузії отримав під час кривавих подій на Майдані у Києві тернополянин Дмитро Кидалюк. Чоловік переніс вже багато операцій, ще декілька у нього попереду. Лікування дороге, тож усі небайдужі можуть допомогти коштами цьому чоловікові та підтримати його морально.

62-річний Дмитро Кидалюк пенсіонер МНС. На Майдані був постійно, записавшись до 25-ї сотні Самооборони Майдану.

- Я поїхав туди ще 30 листопада і був до 24 лютого, - розповідає чоловік. - До дому їздив хіба що на день-два.

Відео дня
> За весь цей час Дмитро Кидалюк був не раз побитий беркутівцями та поранений, проте знову повертався на Майдан. Навіть з пов'язкою на травмованому оці продовжував виконувати свої обов’язки. Найсерйозніші поранення пан Дмитро отримав у "чорний четвер" 20 лютого.  24 лютого його із іншими травмованими майданівцями відправили літаком на лікування до Польщі, звідки чоловік повернувся 22 березня.

- Мені двічі оперували око, тепер потрібна ще одна операція із видалення катаракти, - каже активіст Майдану. - Також у мене ще є куля в лівій нозі і один осколок в лівій півкулі біля ока. Їх теж треба буде видаляти оперативних шляхом. А ще у мене постійно шумить в вухах, таке враження, що я - в літаку.

Дмитро Кидалюк планує ще раз їхати на лікування до Польщі.

- Я постійно на таблетках, -  каже він. - Але тримаюся, не падаю духом. Мушу жити!

Чоловік дякує усім, хто підтримує його фінансово та морально. Адже після того, як волонтери поширили про нього інформацію в Інтернеті, до нього щодня приходять сотні смс з різних країн. Люди дякують йому за сміливість і називають героєм.

- Пишуть мені наші українці з Франції, США та інших країн,  - каже пан Дмитро. -  Мені дуже приємно. Та я не вважаю себе героєм. Я виконував свій громадянський обов’язок, бо не міг залишатися осторонь. Як треба буде, поїду на Майдан ще, бо я - українець!

Довідка

Кошти на лікування Дмитра Кидалюка можна перерахувати на картку у Приватбанку: № 5168742322092762. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up